Σύνοδος Κορυφής – Ντόναλντ Τουσκ: H Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στη Μεσόγειο

H Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη όλων των ευρωπαίων ηγετών στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ο κ. Τουσκ τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Εκ μέρους όλων των ευρωπαίων ηγετών, εκφράζω την αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα. Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει επειγόντως αυτές τις ενέργειες.

Επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να αξιοποιεί τους φυσικούς της πόρους, σε ευθυγράμμιση με το κοινοτικό και διεθνές δίκαιο.

Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με την δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος Τουσκ.

Παράλληλα, η ΕΕ καλεί τη Ρωσία και το Ιράν να σταματήσουν τη βία στη Συρία. Η ΕΕ ζητά άμεση κατάπαυση πυρός και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, σημείωσε ο κ. Τουσκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα