ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ – Ανακούφιση για τράπεζες, επιχειρήσεις

22:51 8/3/2017 - Πηγή: BankWars

«Κλείδωσε» στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το κουαρτέτο, η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό μηχανισμό συμβιβασμού σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση.
Λεπτομέρειες της συμφωνίας, θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ, ή αύριο.

Η επίτευξη συμφωνίς σε αυτό τον τομέα, ανακουφίζει τις επιχειρήσεις που περιμένουν τις οριστικές διατάξεις, ψηφισμένες αλλά και τις τράπεζες, που επιθυμούν το συντομότερο,

να κλείσουν τις μεγάλες εκκρεμότητες με τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει επανυπολογισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Θα “κουρευτούν” ο ΦΠΑ και ο ΦΜΥ, με τη μείωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται συμφωνία και για το ύψος των χρεών πάνω από το οποίο, θα εντάσσονται επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι διαπραγματεύσεις στο Χίλτον συνεχίζονται, με θέμα συζήτησης τα εργασιακά.

ΜΙΝΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%bf-2018-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%bf/

Keywords
Τυχαία Θέματα