Στον ρυθμό των ρίχτερ η Φθιώτιδα! Δύο νέοι σεισμοί 4,9R και 4,6R στην Αμφίκλεια

16:55 9/8/2013 - Πηγή: BankWars

Συνεχίζονται οι δονήσεις στην Φθιώτιδα, καθώς δύο νέοι σεισμοί μεγέθους 4,9 και 4,6 βαθμών έγιναν αισθητοί στην περιοχή στις 14.49 και στις 16.10 αντίστοιχα.

Το επίκεντρο εντοπίζεται και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, όπου την Τετάρτη είχε σημειωθεί ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός, που σημειώθηκε λίγο

πριν τις 15.00, προερχόταν από απόσταση 123 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης.

Ακολούθησε στις 16.10 νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, από τον ίδιο εστιακό χώρο.

Και οι δύο δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική.

«Κόκκινα» δεκάδες σπίτια από τον σεισμό της Τετάρτης

Εξάλλου, μετά την προχθεσινή δόνηση ακατάλληλα κρίθηκαν κατά τις αυτοψίες μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, περισσότερα από 60 σπίτια σε χωριά της Φθιώτιδας.

Την Πέμπτη, από τα 50 σπίτια που ελέγχθησαν στο Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, τα 42, μεταξύ των οποίων και πολλές νέες οικοδομές, χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» αφού είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές. Ανάλογη εικόνα και στο χωριό Δρυμαία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ζημιές έχουν κτήρια σε περισσότερα από 12 με 15 χωριά.

«Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία το 68% των οικοδομών που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς την πρώτη μέρα έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινα”, δηλαδή υποδεικνύεται στους ιδιοκτήτες τους ότι δεν θα πρέπει να μείνουν στα κτίσματα αυτά, καθώς κρίνονται επικίνδυνα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Απόστολος Καραναστάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα