Στα 306 δισ. δολάρια οι ζημιές το 2017 από τις καταστροφές στον πλανήτη – Μεγάλη αύξηση

Σημαντική αύξηση κατ΄γραψαν οι ι οικονομικές ζημιές που συνδέονται με φυσικές καταστροφές και καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο το 2017, καθώς αναμένεται να φθάσουν τα 306 δισ. δολάριατο 2017, έναντι 188 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ελβετικής αντασφαλιστικής Swiss Re που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι ζημιές που αναλαμβάνονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες αυξήθηκαν επίσης και εκτιμώνται στα 136 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 65 δισεκατομμυρίων το

2016, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος που εδρεύει στη Ζυρίχη.

Το 2017, το οποίο σημαδεύτηκε από το πέρασμα των τυφώνων Χάρβεϊ, Ίρμα και Μαρία που έπληξαν την Καραϊβική και τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, γίνεται έτσι το τρίτο πιο κοστοβόρο έτος για τις ασφαλιστικές εταιρίες, υπογραμμίζει η ελβετική αντασφαλιστική η οποία δημοσιεύει κάθε χρόνο, από το 1970, έναν απολογισμό.

Το κόστος αυξήθηκε με ταχύτερους ρυθμούς στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με τους τυφώνες που προκάλεσαν από μόνοι τους ζημιές 93 δισεκατομμυρίων που καλύφθηκαν από ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re,που διευκρίνισε ωστόσο ότι ο λογαριασμός δεν είναι οριστικός λαμβανομένων υπόψη του εύρους και της πολυπλοκότητας των ζημιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα