Σολτς για Τσίπρα: Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή

εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Το βλέμμα στις συντάξεις

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε 9 ημέρες πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία θα συζητηθεί το θέμα των συντάξεων στην Ελλάδα, το θέμα αποκτά άλλη βαρύτητα.Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ελληνικό οικονομικό επιτελείο συμπεριλαμβάνει τον Όλαφ Σόλτς «σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη συγκεκριμένη υπόθεση». Αυτό το στοιχείο είναι μεν σημαντικό, αλλά δεν αρκεί καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δεν ασκεί προσωπική πολιτική. Έτσι, ο κ. Τσίπρας ήθελε να ακούσει από πρώτο χέρι το αν η Γερμανία προτίθεται να συναινέσει στο ελληνικό αίτημα και για την διατήρηση των συντάξεων και για την εφαρμογή των εξαγγελιών που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κάνει από τη Θεσσαλονίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα