Σφοδρή κακοκαιρία – “Μείνετε σπίτια σας μέχρι τις 10.00” – Καταστροφές σε Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου κ’ στην Κατερίνη

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας “Γηρυόνης”, που σφυροκοπά τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής. Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την Τρίτη.

Επείγουσα σύσταση- έκκληση προς τους Πολίτες της Αττικής: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συστήνει στους πολίτες-κατοίκους της Αττικής, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους ως τις 10 το πρωί, τόσο για λόγους προληπτικούς, όσο και για λόγους αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης, με πιθανόν

δυσάρεστες συνέπειες λόγω συσσώρευσης υδάτων».

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.

Νεκρό ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην περιοχή του Αντιρρίου, το ένα από τα δύο άτομα που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο αναποδογύρισε από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Κλειστή λόγω της κακοκαιρίας είναι η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού. Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, διεκόπη η κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής, από την Κινέτα έως τους Αγίους Θεοδώρους, καθώς το ρέμα κατέβαζε φερτά υλικά προς την περιοχή της Κινέτας.

Στην παραλία της Κατερίνης  φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Σερρών-Δράμας. Φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν στις ράγες από μεγάλες ποσότητες νερού, προκάλεσαν μετατόπιση των γραμμών του δικτύου, στη γέφυρα του Νεοχωρίου.

Αποφασίστηκε η αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Σοβαρά προβλήματα  στην Πειραιώς.Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στο Open, η Πειραιώς είναι κλειστή από ύψος της Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Πολλά προβλήματα  στην παραλιακή στο ρεύμα από Βούλα προς Γλυφάδα από τη συσσώρευση υδάτων στον δρόμο.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων μετέβη εσπευσμένα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, με τη συμμετοχή και επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής.

Σήμερα Δευτέρα επηρεάζονται:

-Τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος,

-Μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη,

-Μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και

-Μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα