ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν υποχωρούμε στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα

(upd)Τα θέματα που παραμένουν ανοικτά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η γραμμή των δύο πολιτικών αρχηγών είναι κοινή, καθώς στέλνουν μήνυμα στους δανειστές, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει

στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ανζητούν τρόπους προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων για να φτάσουν σε συμφωνία με την τρόικα. Τα κρίσμα θέματα που “πονοκεφαλιάζουν” την κυβέρνηση και προκαλούν ενστάσεις και “γκρίνια” από τους βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι πολλά.

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ισχύουν και είναι πολύ συγκεκριμένες οι θέσεις για «όχι» σε ολική άρση των πλειστηριασμών, «όχι» σε μαζικές απολύσεις, «όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, προώθηση του ενιαίου φόρου ακινήτων όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η Χ. Τρικούπη δεν επιθυμεί υπαναχώρηση από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των πλειστηριασμών και την «προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού έναντι των πλειστηριασμών» όπως την αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε οξεία κυβερνητική κρίση με άγνωστα αποτελέσματα για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

Original article: ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν υποχωρούμε στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα