Σ. Κόκκαλης – Intralot: Προανήγγειλε αποχώρηση από το ελληνικό χρηματιστήριο

Τις δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς χρηματαγορές και σε αλλοδαπά χρηματιστήρια προς όφελος των μετόχων της, θα εξετάσει ενδελεχώς η εταιρεία Intralot, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα,

ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός, ότι ενώ η Intralot αποτελεί σταθερά, τα τελευταία 15 χρόνια, έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογίας και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών σε προηγμένες αγορές στον κόσμο, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφερε ότι η μείωση του εγχώριου αντικειμένου θα αναγκάσει την εταιρεία, σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα στη χώρα, να εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες πρόσβασης στις διεθνείς χρηματαγορές και σε αλλοδαπά χρηματιστήρια, προς όφελος των μετόχων της.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην παγκόσμια επέκταση της εταιρείας σε 32 χώρες και τις μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η εταιρεία έχει παρουσία σε 12 πολιτείες, με 600 εργαζομένους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κερδοφόρο αγορά της Τουρκίας, όπου η Intralot σε συνεργασία με την Turkcell, διαχειρίζεται το Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον επερχόμενο διαγωνισμό για τη διαχείριση της Εθνικής Λοταρίας Milli Piyango και του Ιπποδρόμου, που πρόσφατα αναδιοργανώθηκαν ιδιοκτησιακά υπό μία νέα κρατική εταιρεία συμμετοχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣ αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ από το 1990 και την αξία που δημιουργήθηκε για τον ΟΠΑΠ και το Δημόσιο από αυτή τη συνεργασία, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κεντρικού συστήματος της Intralot και την έναρξη της συνεργασίας στο Αθλητικό Στοίχημα, το 2000.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων αναλύθηκε η σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών.

Κεντρικός άξονας στρατηγικής είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς στην ψηφιακή εποχή, ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας ως αξιόπιστου συνεργάτη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας.

Παράλληλα, με τη συνολική ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016, η Intralot πέτυχε την αναχρηματοδότηση του ομολόγου λήξης 2018 και ονομαστικής αξίας 325 εκατ. ευρώ με ομόλογο ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ με λήξη το 2021, με σημαντικά βελτιωμένους όρους. Παράλληλα, αναχρηματοδότησε το διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο, ύψους 200 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα