Ρωσική πρεσβεία για τις απελάσεις: Η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες

16:59 6/4/2022 - Πηγή: BankWars

H απόφαση της Ελλάδας για απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία, αντιδρώντας στην κίνηση του ελληνικού ΥΠΕΞ να χαρακτηρίσει personae non gratae τους 12 Ρώσους αξιωματούχους.

Σε σχετική ανακοίνωση της σημειώνεται:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας

να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae. Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημείωνε: «Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).
Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963. Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα