Πρώτο βήμα για το 10ετές – Ορίστηκαν οι ανάδοχοι – Σε χαμηλό 12 ετών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

12:52 4/3/2019 - Πηγή: BankWars

Πράσινο φως στην έκδοση 10ετους ομολόγου έδωσε το ελληνικό δημόσιο.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ότι ορίστηκαν οι ανάδοχοι για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, την πρώτη μετά από εννέα χρόνια, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει αύριο.

Aνάδοχοι θα είναι τρεις αμερικάνικες τράπεζες

και τρεις ευρωπαϊκές οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει “στο κοντινό μέλλον”, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, ωστόσο πηγές τις αγοράς αναφέρουν πως η 5η Μαρτίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για την εκκίνηση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο θα είναι 2 δισ. με 2,5 δισ. ευρώ, κοντά στα επίπεδα της έκδοσης του 5ετούς και το επιτόκιο αναμένεται στο 3,7%-3,9% περίπου.

Σήμερα οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2006 μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας την περασμένη εβδομάδα από τον οίκο Moody’s, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών απέναντι στη χώρα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 3,622% νωρίς σήμερα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

Ο Moody’s αναβάθμισε την Παρασκευή την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε B1 από B3, επικαλούμενος την αποτελεσματικότητα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την τελευταία φορά που το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σε έκδοση 10ετούς ομολόγου ήταν στις 11 Μαρτίου 2010 όπου αντλήθηκαν 5 δισ. ευρώ με κουπόνι 6,25%.

Σε χαμηλό 12 ετών οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Keywords
Τυχαία Θέματα