Ποτάμι: Ύποπτη η παραχώρηση του γηπέδου beach volley στο υπ. Δικαιοσύνης

Ερώτηση για το θέμα της παραχώρησης ολυμπιακού ακινήτου του παράκτιου μετώπου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, κατέθεσε το Ποτάμι στη Βουλή.

Η ερώτηση, την οποία υπογράφουν ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος

Μαυρωτάς, Γιώργος Αμυράς, Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Λυκούδης, απευθύνεται προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις για την παραχώρηση ολυμπιακού ακινήτου στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένα στο γήπεδο του beach volley για τις ανάγκες του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η παραχώρηση έγινε, όπως αναφέρουν, με τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, και εντάχθηκε ως άρθρο 78 στον νόμο, πλέον, για την έρευνα.

Το Ποτάμι κάνει λόγο για «ελλιπέστατη και ύποπτη ρύθμιση χωρίς συνοδεία μελέτης κόστους και οφέλους, που υποβαθμίζει όλο το παραλιακό μέτωπο και βρίσκεται κοντά σε πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων και πλησίον στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής».

Επίσης, διατυπώνει το ερώτημα, εάν ο χώρος «θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα και αποκλειστικά για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, ή μήπως η κυβέρνηση κάνει σκέψεις και για άλλες χρήσεις, όπως φιλοξενίας κρατουμένων ή προσωρινής κράτησής τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα