Πόλεμος παραπληροφόρησης στη μάχη των δημοτικών εκλογών

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν ειδήσεις και “ειδήσεις” . Κάθε κόμμα προσπαθεί να εκμεταλευτεί με τον μηχανισμό που διαθέτει οποιαδήποτε αδυναμία μικρή η μεγάλη του αντιπάλου και δεν είναι λίγες η φορές που η τρίχα γίνεται τριχιά.

Και βέβαια στις δημοτικές εκλογές με τους δεκάδες συνδυασμούς και με τους πολλούς “αντάρτες” το έδαφος είναι αρκετά πρόσφορο.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ

να “εκμεταλευτεί” τους αντάρτες της ΝΔ και να προσπάθησει να κερδίσει εντυπώσεις.

Θύμα αυτού του “πολέμου” της παραπληροφόρησης έπεσε και ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας ο οποίος μάλιστα θεωρείται από φίλους και αντιπάλους ως εξισοροπιστής τόσο απο την πολιτικη διαδρομη του όσο και απο την σημερινή του ιδιότητα ως γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας .

Συμφωνα με τα «ρεπορτάζ» του Left και του Documento στο Νομό Καρδίτσας, μαίνεται, λέει, εμφύλιος και αποδοκιμάστηκαν οι βουλευτές Αυγενάκης και Τσιάρας από αγανακτισμένους οπαδούς.

Τι συνέβη όμως πραγματικά στην Καρδίτσα;

Η Νέα Δημοκρατία, μέσα από τις εσωκομματικές της διαδικασίες, αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκου για το Δήμο Καρδίτσας, που σήμερα δεν ελέγχει το κόμμα. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιες άλλες φιλοδοξίες έμειναν ανικανοποίητες. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει. Θεμιτές οι φιλοδοξίες ακόμη και όταν δεν υποτάσσονται στην κομματική πειθαρχία. Κατεβαίνουν λοιπόν, χωρίς τη στήριξη του κόμματος, άλλοι δυο υποψήφιοι, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαλός, που ηττήθηκε το 2014 από τον σημερινό κάτοχο της θέσης, και ο Κώστας Γκαβογιάννης.

Σε συγκέντρωση λοιπόν της τοπικής ΝΟΔΕ, μίλησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τσιάρας, και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Και οι δυο καταξιωμένα στελέχη του κόμματος, κοντά στην ηγεσία της παράταξης, με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην πλάτη τους. Ιδιαίτερα ο τοπικός βουλευτής Κώστας Τσιάρας, που έχει και τη βασική ευθύνη για την περιοχή, έχει κερδίσει το γενικό σεβασμό, καθώς, από την κρίσιμη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έχει καταφέρει να κρατήσει ενωμένες όλες τις ομάδες και ομαδούλες μέσα στο κόμμα.

Όπως ήταν φυσικό, ο Τσιάρας αναφέρθηκε στον υποψήφιο του κόμματος Βασίλη Τσιάκο και όχι στους αντάρτες, με αποτέλεσμα αυτοί και καμιά δεκαριά οπαδοί τους να φύγουν από την κατάμεστη αίθουσα διαμαρτυρόμενοι. Το αστείο είναι ότι όλα αυτά φαίνονται στο βίντεο που έχει ανεβάσει το Documento: και η κατάμεστη αίθουσα, και το πόσο λίγοι ήταν αυτοί που έφυγαν.

Πάντως μέχρι τις εκλογές έχουμε να δούμε και να διαβάσουμε πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα