Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών σε ιστορικό υψηλό διετίας

Ανοδικά έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του 2022.

Το αμερικανικό αργό  παραδόσεως Ιουλίου έκλεισε με άνοδο  0,9% στα 70,91 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 1,9%.

Το Brent παραδόσες Αυγούστου

κατάγραψε άνοδο 0,2% στα 72,69 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο. Η τιμή του Brent έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 1,1%.

Ο ΙΕΑ δήλωσε επίσης ότι υπάρχει περιθώριο για τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή κατά 1,4 mb/d πάνω από τον στόχο του Ιουλίου 2021 έως τον Μάρτιο 2022. “Η πρώτη μας λεπτομερής ματιά στα ισοζύγια του 2022 επιβεβαιώνει τις προηγούμενες προσδοκίες ότι ο OPEC+ πρέπει να ανοίξει τις στρόφιγγες για να διατηρήσει τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου επαρκώς εφοδιασμένες”.

Η αγορά “δεν μπορεί να αγνοήσει το σαφώς ανοδικό σήμα” από την έκθεση του ΙΕΑ, στην οποία ο ΙΕΑ ζητά από τον OPEC+ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου “για να καλυφθεί η ανάκαμψη της ζήτησης το 2022”, δήλωσε η Louise Dickson, αναλύτρια της Rystad Energy.

Keywords
Τυχαία Θέματα