Περιζήτητος ο Στ. Θεοδωράκης! Σήμερα τον υμνεί η ΑΥΓΗ – Ξανα-τούμπαρε στο Σκοπιανό

Πολιτικά, δεν θα πλήξουμε ποτέ! Κόμματα – αποοκόμματα, όπως το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, ανάλογα πως …θα ξυπνήσουν το πρωί οι αρχηγοί τους, φτιάχνουν την πολιτική ατζέντα και οδηγούν τις εξελίξεις σε μεγάλα θέματα, όπως για παράδειγμα στο Σκοπιανό.

Εκεί που οι Νεοδημοκράτες είχαν “ποντάρει” στο Ποτάμι που είχε αντιδράσει στις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ για την Μακεδονική γλώσσα, εκεί που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Θεοδωράκη πως τα

βρήκε με τον Μητσοτάκη γιατί “του έταξε θέση στην κυβέρνησή του”, φθάσαμε …στο σήμερα, όπου τον Θεοδωράκη τον υμνεί πρωτοσέλιδα η ΑΥΓΗ!

Ο λόγος; Η νέα “τούμπα” του Θεοδωράκη…

Υπέρ της λύσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως η θέση του κόμματός του είναι ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή.

«Θέλουμε λύση. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τους βόρειους γείτονές μας» σημείωσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι συνεχείς αναβολές της λύσης δεν είναι προς όφελος των Ελλήνων.

Με αφορμή τα κυβερνητικά «πυρά» σε βάρος του, ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στο Μέγαρο Μαξίμου πως «δεν μπορούν να απευθυνθούν με αυστηρότητα στον εταίρο τους και βγάζουν το άχτι τους στα κόμματα των άλλων». Διαμήνυσε επίσης ότι «εμείς δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πουθενά», αλλά και ότι «δεν θα προσχωρήσω στις παλιές λογικές του βολέματος και της καριέρας».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ

Η Συμφωνία των Πρεσπών και μπορεί και πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση της κίνησης «Πράττω» και αναφερόμενος στα «πυρά» του Μεγάρου Μαξίμου κατά του Ποταμιού, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς είπε πως «δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο σε ένα κόμμα που θέλει να βοηθήσει με τη Συμφωνία των Πρεσπών και να μην κανείς τίποτα όταν ο κυβερνητικός σου εταίρος υπονομεύει σε κάθε ευκαιρία την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Καταλόγισε, δε, στη Νέα Δημοκρατία ότι «ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζεται εθνότητα». Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, η συμφωνία ασχολείται με θέματα ιθαγένειας και δεν θα μπορούσε ποτέ να αναγνωρίζει εθνότητα. Είπε επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών καταργεί τον αλυτρωτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα