Π. Φιλιππίδης «Ποτέ δε βίασα και δεν αποπειράθηκα να βιάσω»

Αρνείται τις κατηγορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης∙ δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι οι δύο καταγγέλλουσες (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη) λένε ψέματα και ότι οι ερωτικές πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή τους.

Σε εξέλιξη η απολογία του Π. Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού νεαρών ηθοποιών (2010 και 2014).

Ο κατηγορούμενος δηλώνοντας ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, αλλά όχι κακοποιητής, παραδέχτηκε πως έχει κάνει λάθη και είχε αλαζονική συμπεριφορά, αλλά όχι ότι βίασε ή προσπάθησε να βιάσει κανέναν, «ό,τι έγινε, έγινε συναινετικά» είπε.

Αν και δήλωσε «υπέρ του κινήματος #meToo χωρίς καμία διάκριση αν το θύμα είναι γυναίκα ή άντρας», αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για όσα κατηγορείται, παρά μόνο από τη γυναίκα του -χάρη στη δουλειά της οποίας ανέφερε ότι ζουν οικογενειακώς πλέον- και όποιον μπορεί να έβλαψε άθελά του. Αντίθετα ανέφερε πως ο Σπύρος Μπιμπίλας και όσοι του άσκησαν βία κατηγορώντας τον, πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη.

Συγκεκριμένα μίλησε για «εμφύλιο» εντός του χώρου, λέγοντας πως τον πολεμάνε «τα αδέλφια μου, άνθρωποι που αγγιχτήκαμε και δεν εννοώ σεξουαλικά, που ερωτευτήκαμε». Ως θύμα της «αλλαγής στο θέατρο» μετά την πανδημία, παρουσίασε τον εαυτό του.

Ο Φιλιππίδης δεν παρέλειψε να επικαλεστεί το ήθος καλλιτεχνών, όπως ο Κάρολος Κουν, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, θεωρώντας αδύνατον να είναι κακοποιητής ένας άνθρωπος με τέτοιες επιρροές.

Keywords