Ο.Αθανασίου: Το Α’ δίμηνο του 2021 ολοκληρώνεται η συναλλαγή Lamda Development- Δημοσίου

Το πρώτο δίμηνο του 2021 θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών για το κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Lamda Development για το μεγάλο project του Ελληνικού, σηματοδοτώντας κι επίσημα την έναρξη του έργου, ενώ από την άνοιξη θα φανούν στο κοινό πιο απτά τα πρώτα έργα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Αυτό επεσήμανε χθές από το βήμα του διαδικτυακού ‘’CEO Initiative 2020’’ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development 

Οδυσσέας Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι η πανδημία «πράγματι μας έχει δυσκολέψει ωστόσο είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με το έργο, προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς κι αυτό θα φανεί στις αρχές του 2021. Τότε υπολογίζουμε να έχουμε και την επίσημη έναρξη του έργου, αφού ανεπίσημα έχουμε προχωρήσει σε μεγάλο κομμάτι των πρόδρομων εργασιών εντός της έκτασης, στις μελέτες κ.ο.κ.».

Το έργο λειτουργεί καταλυτικά  και όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επενδυτών: «Ηδη, από πλευράς μετοχικής σύνθεσης το 27% της Lamda Development είναι ξένοι επενδυτές, ενώ η επένδυση του Mohegan- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που μπορεί να φθάσει και το 1 δις. ευρώ για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους έργα».

Το συνολικό τίμημα αγοράς των μετοχών ανέρχεται στο ποσό των 915 εκατ. ευρώ. Κατά την ημερομηνία μεταβίβασης θα καταβληθεί ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τίμημα θα καταβληθεί σε βάθος 10ετιας από την ημερομηνία μεταβίβασης.

Lamda Development: Μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών κέντρων λόγω της πανδημίας

Keywords
Τυχαία Θέματα