Ο Τραμπ “εμβολίασε” και τη Wall Street – Νέα ιστορικά υψηλά S&P – Nasdaq – Στις στις 28.308 μονάδες ο Dow Jones

Σε νέο ιστορικό υψηλό τη Δευτέρα ο S&P 500, ο Nasdaq  στο 37ο ρεκόρ του για το 2020 και ο Dow Jones μόλις 5% από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του!

Και όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας που στις ΗΠΑ έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι χθες σε 177.215 ανθρώπους (810.000 παγκοσμίως) αλλά και έχει οδηγήσει σε οικονομική κρίση που έχει αναγκάσει τη FED και όλες τις κεντρικές τράπεζες να ρίξουν…από το

αεροπλάνο τρισεκατομμύρια δολάρια ή ευρώ για στήριξη.

Χθες, στη Wall Street, το θετικό κλίμα διαμόρφωσε η αισιοδοξία για μία πιθανή θεραπεία της νόσου COVID-19 με τις αμφισβητούμενες από τους επιστήμονες δηλώσεις Τραμπ της Κυριακής  ότι ενέκρινε η χρήση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς θα δώσει λύση για τη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται.

Τονωτική ένεση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και ένα δημοσίευμα των Financial Times ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να διατάξει τον Οργανισμό να εντάξει σε διαδικασίες fast-track το πειραματικό εμβόλιο του University of Oxford που αναπτύσσεται από την AstraZeneca.

Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους, προειδοποίησε πάντως χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι η διανομή οποιουδήποτε υποψηφίου εμβολίου για την αποτροπή της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό προτού να έχει αποδειχθεί πέραν κάθε αμφισβήτησης πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές είναι πολύ άσχημη ιδέα, που επιπλέον θα έπληττε τις δοκιμές άλλων εμβολίων. «Για εμένα, είναι απολύτως κεφαλαιώδες να αποδείξεις ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό – και δύο αυτά πράγματα», επανέλαβε ο Δρ. Φάουτσι. «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο να επιδειχθεί πλήρως πως το οποιοδήποτε εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

Ο Dow Jones κέρδισε 378,13 μονάδες – 1,35% και έκλεισε στις 28.308,46 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 34,12 μονάδες – 1% και έκλεισε στις 3.431,28 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 67,92 μονάδες – 0,60% και έκλεισε στις 11.379,72 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα