Ο Σόιμπλε σήμερα, ο Λου την Κυριακή – Καλοκαιρινές βίζιτες – “Κόμβος” η Αθήνα

Με παγερά αδιάφορους τους πολίτες, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολιτικούς, η Αθήνα “υποδέχεται” σήμερα τον Β.Σόιμπλε. Τον άνθρωπο που ενσαρκώνει το σκληρό πρόσωπο της Γερμανίας όσον αφορά στις πολιτικές λιτότητας. Ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης . Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας , στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόοδος του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, καθώς και η ελληνογερμανική συνεργασία.Πέραν των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση του Ελλονογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα. Θέμα της ομιλίας του θα είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Την Κυριακή φθάνει στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου.

Η “ταυτόχρονη” παρουσία των επικεφαλής των Οικονομικών ΗΠΑ και Γερμανίας, δείχνει αφενός το “κομβικό σημείο” στο οποίο βρίσκεται η ελληνική προσπάθεια για την έξοδο από την ύφεση και αφετέρου το ενδιαφέρον των “συνιστωσών” της Τρόικας για τις εξελίξεις μετά τις γερμανικές εκλογές αλλά και το πως θα κινηθεί “χωρίς κλυδωνισμούς” η Ελλάδα από το φθινόπωρο και μετά.

ΤΑ “ΔΩΡΑ” ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται στην πρόθεση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε να στηρίξει, με χαμηλότοκα δάνεια μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε θα επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα κατά την αυριανή επίσκεψή του στην Ελλάδα. «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έρχεται με άδεια χέρια στην Αθήνα. Οπωσδήποτε όμως δεν έχει στις αποσκευές του προτάσεις για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού», τονίζει η DW και υποστηρίζει ότι «ως την ημέρα των γερμανι%C

Keywords
Τυχαία Θέματα