Ο Σ.Καψώχας “απολογείται” στην Κ.Ακριβοπούλου για το γραφείο Τύπου του Παπαντωνίου

Μία έκπληξη για πολλούς που δεν ξέρουν – και δεν υποχρεούνται να ξέρουν το παρελθόν προσώπων της τηλεόρασης – είχε σήμερα η πολυσυζητημένη εκπομπή Δεύτερη Ματιά της ΕΡΤ, με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα.

Η Κ. Ακριβοπούλου, παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, είπε στον Σωτήρη Καψώχα: «Θέλω να σε ρωτήσω, πώς γίνονταν αυτές οι δουλειές; Ησουν στο γραφείο Τύπου του Παπαντωνίου…».
Ο Σ. Καψώχας, προφανώς προετοιμασμένος να δεχθεί την ερώτηση, απάντησε ότι εκείνος ήταν απλά ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που απασχολούνταν στο γραφείο Τύπου: «Βγάζαμε τα δελτία Τύπου…» είπε.

Στη συνέχεια ο Σωτήρης Καψώχας προχώρησε σε μια αναδρομή στην περίοδο Σημίτη, επισημαίνοντας ότι “δεν είμαι της λογικής του “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου και όσοι έχουν κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος η Δικαιοσύνη να κάνει το προφανές. Ισχύει για τον Γιάννο Παπαντωνίου και για κάθε Γιάννο Παπαντωνίου. Επειδή είμαι δημοσιογράφος, αντιλαμβανόμαστε πράγματα στην ατμόσφαιρα, σαν αίσθηση, δεν τεκμηριώνονται, η ιστορία έχει γκρίζες ζώνες…. Η περίοδος Σημίτη έχει πολλές γκρίζες ζώνες».

Ο κ.Καψώχας αναφέρθηκε επίσης σε ερώτηση του μακαρίτη Μ.Έβερτ ότι στην περίοδο προ της υποτίμησης της δραχμής, κάποιοι ήξεραν και έβγαλαν εκατομμύρια αλλά και στον εκσυγχρονισμό των αρμάτων Leopard…

Keywords