Ο Φ. Μπόμπολας στην εξεταστική της Βουλής: Μας έχουν στοχοποιήσει – Ενήμερα τα δάνεια της Πήγασος

14:36 2/8/2016 - Πηγή: BankWars

Για στοχοποίηση της Πήγασος και του Άκτωρα έκανε λόγο ο Φώτης Μπόμπολας, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπόμπολας, ερωτώμενος για τη διαπλοκή στην Ελλάδα, το εκδοτικό συγκρότημα έχει στοχοποιηθεί, ενώ όσον αφορά την κατασκευαστική «Άκτωρ», τη μεγαλύτερη

στην Ελλάδα, σημείωσε ότι οι συμβάσεις ελέγχονται διπλά και τριπλά, ακριβώς λόγω της στοχοποίησης.

Όλα τα δάνεια της Πήγασος είναι εξυπηρετούμενα και ενήμερα, τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου Πήγασος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόμπολα, τον Απρίλιο του 2016, δόθηκε στον όμιλο ομολογιακό δάνειο 80 εκατ. ευρώ (30 εκατ. η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας).

Από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν προκύπτει ότι υπήρχαν ληξιπρόθεσμοι τόκοι που αναχρηματοδοτήθηκαν, κάτι που παραβιάζει τους βασικούς κανόνες πιστοδοτικής πολιτικής των τραπεζών.

Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο που δόθηκε για να μπορέσει να αποπληρώσει η εταιρεία τις άλλες δανειακές της υποχρεώσεις, εξήγησε ο κ. Μπόμπολας.

O Φ. Μπόμπολας ερωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα για τις offshore και τη διασύνδεση τους με την εταιρεία Ελλάκτωρ. Ο εκδότης της ΠΗΓΑΣΟΣ παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τον Αρμάντο Μπριντέτ Γκονζάλες, φερόμενο ως διευθυντή της εταιρείας συμφερόντων του, με έδρα στον Παναμά.

Ερωτήθηκε αν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη offshore έχει την ίδια ιστοσελίδα με την εταιρεία Μοζάκ Φονσέκα και ποια ακριβώς είναι η σχέση της με την Ελλάκτωρ.
«Πιστεύω ότι γνωρίζετε και δεν το λέτε», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Στη συνέχεια τονν ρώτησε για τα ομολογιακά δάνεια που έλαβε ο ΠΗΓΑΣΟΣ διαπιστώνοντας ότι «τέτοια δάνεια είναι σαν αυτά που κάνει το Δημόσιο» και ρώτησε «πότε έληξαν και πότε πληρώθηκαν»;

Η απάντηση του κ. Μπόμπολα σχολιάστηκε από τον βουλευτή της ΝΔ με τη φράση: «Είστε θεωρητικά ενήμεροι».

«Το φάσμα χωράει πάνω από τέσσερις συχνότητες»

Όσον αφρά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Μπόμπολας εκτίμησε ότι τεχνικά το φάσμα χωράει πάνω από τέσσερις συχνότητες και πως είναι απόφαση της κυβέρνησης να δώσει 4 άδειες.

“Τεχνικά πιστεύω ότι χωράνε περισσότερες άδειες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα