Ο Ερντογάν χάνει στη Συρία και στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα- Έφθασαν 300 σήμερα!

“Φωτιά” στο μεταναστευτικό βάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που “απαντά” με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη, μετά την αεροπορική επίθεση που δέχθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον συνασπισμό του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας, στην περιοχή της Ιντλίμπ, με τουλάχιστον 33 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. 

Μετά το δημοσίευμα του Reuters και τη δήλωση Τούρκου αξιωματούχου ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ της Συρίας να φτάνουν στην Ευρώπη περίπου

300 πρόσφυγες- μετανάστες πέρασαν περπατώντας τη συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το CNN Turk, όταν τους ρωτούσαν πού πηγαίνουν, απαντούσαν στην Ελλάδα και όσοι πέρασαν προέρχονταν από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν και το Μαρόκο.

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τρέχουσα πολιτική της στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία, υποστήριξε ο Εμέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η Ρωσία στέλνει δυο πολεμικά πλοία εξοπλισμένα με πυραύλους cruise Kalibr στη Μεσόγειο προς τις ακτές της Συρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται τον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου νωρίτερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε σήμερα πως οι Τούρκοι στρατιώτες που επλήγησαν από τον βομβαρδισμό της 27ης Φεβρουαρίου δεν έπρεπε να βρίσκονταν σε εκείνη τη περιοχή της Συρίας, και πως η Άγκυρα δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Μόσχα για τη θέση τους, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το υπουργείο, τα Ρωσικά αεροσκάφη δεν πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην περιοχή που βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιώτες και η Ρωσία έκανε τα πάντα για να διασφαλίσει πως ο Συριακός στρατός θα σταματούσε τα πυρά προκειμένου να επιτρέψει την εκκένωση των στρατιωτών.

Reuters: Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για πρόσφυγες – μετανάστες!

Keywords
Τυχαία Θέματα