Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη

Τη θλίψη του για το θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη εκφράζει ο δημοσιογραφικός κόσμος. Συνάδελφοί του καθώς και πρώην αλλά και νυν συνεργάτες αναρτούν το “αντίο” τους στα social media.

Ο για χρόνια φίλος και συνεργάτης του Βαγγέλης Περρής σε ανάρτηση στα social media, έγραψε απλά “Σαν ψέμα”.

Τον Θέμο Αναστασιάδη αποχαιρέτησε και ο Αντώνης Σρόιτερ.

dir="ltr" lang="el">Αντιο Θεμο. Καλο κουραγιο στους δικους σου ανθρωπους.

— Antonis Sroiter (@AntonisSroiter) January 22, 2019


Η Έλλη Στάη έγραψε στο twitter:

Καλό ταξίδι Θεμάκο. Λίγοι ήξεραν πόσες πολλές ευαισθησίες είχες.

— Elli Stai (@ElliStai) January 23, 2019

Το Twitter “γέμισε” από συλλυπητήρια των δημοσιογράφων.

Αντίο #Θέμο Δεν θα θα ξεχάσω πόσα περάσαμε.Δεν θα ξεχάσω την πρώτη εκπομπή στον Σκαι. Το νοκ αουτ! Τις μπίλιες , το Ολα ,το αστείρευτο χιούμορ σου , τον σαρκασμό ,αυτοσαρκασμό σου, την πραγματική φιλιά σου που μου έδωσες σε πολύ δύσκολες εποχές .
Σ αγαπάω πολύ! Θα μου λείψεις.

— Stamatis Malelis (@stamatismalelis) January 22, 2019

Αντε γειά Θέμο Αναστασιάδη … Τον έπεισα να βγεί πρώτη φορά στο Mega Channel διευθ στην «Καθημερινή « Θα συναντήσει τη Ρίκα Βαγιάνη Συμπαρουσίαζα τότε την πρωινή εκπομπή Ήρθε σχολιαστής της επικαιρότητας δεν φανταζόμουν οτι θα εκανε καριέρα στην τηλεόραση τόσο χιούμορ!!! pic.twitter.com/i9zFZmZHXC

— Ειρήνη Νικολοπούλου (@enikolopoulou) January 22, 2019

Ο αποχαιρετισμος των συναδελφων του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ στον εκδοτη τους.
Της οικογενειας που ο ιδιος δημιουργησε και λατρευε μεχρι το τελος της ζωης του…
https://t.co/JWYg4t8BEm

— Chiotis Vasilis (@ChiotisVasilis) January 22, 2019

To “Πρώτο Θέμα” οποίο δημοσίευσε κείμενο με τίτλο “Έφυγε ο Θέμος”

“Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της εφημερίδας μας αποχαιρετά τον εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας”, σημειώνεται στην ανάρτηση.

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

«Με μεγάλη θλίψη ο ΑΝΤ1 αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη. Ο Θέμος υπήρξε για περισσότερο από 11 χρόνια πολύτιμος συνεργάτης και βασικός συντελεστής του προγράμματος του ΑΝΤ1.

Πρωτοπόρος, δημιουργικός και ευφάνταστος με τις εκπομπές του δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή στην ελληνική τηλεόραση. Υπήρξε επίσης πρωτοπόρος και στον χώρο του Τύπου. Βασικός συνεργάτης κορυφαίων εφημερίδων και εμπνευστής της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”.

Η οικογένεια του ΑΝΤ1 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”.

Τιμώντας την μνήμη του, ο ΑΝΤ1 θα προβάλει στο πρόγραμμά του αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές της εκπομπής “ΟΛΑ”.»

Συλλυπητήρια από την ΕΣΗΕΑ

Συλλυπητήρια εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 61 ετών.

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία έκανε τον Μάιο του 1981 στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», αρχικά σε ρεπορτάζ αγοράς και στη συνέχεια στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Από το 1985, παράλληλα με την «Εξπρές», άρχισε τακτική συνεργασία σε ελεύθερα οικονομικά θέματα με την «Καθημερινή». Από το 1986 εργάστηκε στην «Καθημερινή» και στην «Βραδυνή» στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το 1987 ανέλαβε υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της «Βραδυνής» και την καθημερινή στήλη σχολίων «Βραδυνά». Το 1988 εντάχθηκε στο πολιτικό τμήμα της «Καθημερινής», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Το 1995 μεταπήδησε στην «Ελευθεροτυπία», αναλαμβάνοντας με ένα εντελώς δικό του, ξεχωριστό στυλ, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και το ύφος της εφημερίδας, την ημερήσια στήλη «Μαύρη Τρύπα», η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων αλλά απέκτησε και φανατικό κοινό. Το 1998 είναι συνεκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής», στην οποία αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια. Από το 2005 υπήρξε συνεκδότης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και εν συνεχεία ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα Α.Ε.». Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεκίνησε με επιτυχία να παρουσιάζει τις χιουμοριστικές εκπομπές «Νοκ ‘Αουτ» και «Μπίλιες», ενώ η μεγαλύτερη τηλεοπτική του επιτυχία υπήρξε η εκπομπή «ΟΛΑ», η οποία από τα μέσα του 2006 προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1.

Ο Θέμος Αναστασιάδης διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Η αρθρογραφία του υπήρξε καυστική. Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε, ενώ και οι εκδοτικές του απόπειρες αποτέλεσαν τομή στον ελληνικό Τύπο.

Η Ένωση Συντακτών εκφράζει στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θερμά συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη εκφράζουν στην οικογενειά του και στους συναδέλφους του στο “Πρώτο Θέμα” με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι.

«Στη μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία, από τις πρώτες μέρες της ελεύθερης ραδιοφωνίας στον 9,84, την αρθρογραφία του σε πολλές εφημερίδες, αλλά και την παρουσία του στην τηλεόραση, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε το δικό του διακριτό στίγμα. Στην σύζυγό του, τα παιδιά του και σε όλους τους εργαζόμενους του “Πρώτου Θέματος” απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

“Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ευφυέστατο και πετυχημένο δημοσιογράφο, έναν άνθρωπο με αστείρευτο χιούμορ στον οποίο χρωστάμε πολλά χαμόγελα της καθημερινότητας μας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Θέμο” σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του “για την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη σε ηλικία μόλις 61 ετών. Θερμά συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του στο Πρώτο Θέμα. Κουράγιο στην οικογένειά του”.

Θέμος Αναστασιάδης: Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Οικονομία > BankWars