Ο Α.Τσίπρας με “σύμμαχο” τις ΗΠΑ εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ – Παρουσιάζει τη “μεταμνημονιακή εποχή” – Μεγάλες διαδηλώσεις

08:44 8/9/2018 - Πηγή: BankWars

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω διαδηλώσεων για τη “Μακεδονία” αλλά και με οικονομικά αιτήματα φορέων και πολιτικών οργανώσεωντην 83η ΔΕΘ, στην οποία τις πολιτικές – και όχι μόνο – εντυπώσεις κερδίζει η Αμερικάνικη παρουσία, τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησης, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος,όσο και σε επίπεδο συμμετοχής με τα περίπτερα 62 εταιρειών – κολοσσών.

Οι

62 αμερικάνικοι κολοσσοί που μετέχουν στη ΔΕΘ – Τα περίπτερα, οι καινοτομίες

Αμερικανός υπουργός Εμπορίου: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της

Η Θεσσαλονίκη είναι σήμερα μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, αφού περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί θα περιφρουρούν τους χώρους ενδιαφέροντος και θα συνοδεύουν τις πορείες.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη φετινή χρονιά ο στόχος είναι να αναδειχτεί η «εξωστρέφεια και ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας και οι επιχειρήσεις που αναπτύσσονται από όλη την χώρα».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και όλοι αναμένουν την εξειδίκευση αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια της 83ης διοργάνωσης θα τελέσει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο «Βελλίδειο» o πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, ενώ θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στις 13:00 συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Περίπτερα της έκθεσης.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ

Παραδοσιακά, φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν πορείες διαμαρτυρίας, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια, ενώ ειδικά για φέτος έχει διοργανωθεί συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

​Όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα