Ν.Φίλης: Κινδυνεύουμε να βυθιστούμε σε success story τύπου Σαμαρά

Στη συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή στη Realnews, ο πρώην υπουργός Παιδείας, πολλοί επικεντρώθηκαν στα όσα είπε για τον Ιερώνυμο (που …πάει να γίνει Χριστόδουλος) και για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο στον ανασχηματισμό.

Ιδιαίτερη όπως σημασία, έχει η δήλωση που αφορά στην οικονομία, που έρχεται κόντρα στη στρατηγική που έχει εκπονήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο Ν.Φίλης μιλάει για κίνδυνο να βυθιστεί αυτή η κυβέρνηση σε ένα success story τύπου Σαμαρά.

Το

σχετικό απόσπασμα από τη δήλωση

“Οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πορεία που η αντιστροφή της προϋποθέτει ολοκλήρωση της τετραετίας και να βγει το πρόγραμμα.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, πριν ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί τα όποια θετικά αυτής της πορείας, να βυθιστεί αυτή η κυβέρνηση σε ένα success story τύπου Σαμαρά.

Η διαπραγμάτευση από την οποία κρίνεται και η στάση των δανειστών έναντι της κυβέρνησης, είναι το σημείο-κλειδί για τις εξελίξεις.

Το ερώτημα είναι εάν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνική του βάση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα