Νεκρός σε γκρεμό βρέθηκε ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Στον πάτο ενός γκρεμού στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne, της Βρετανίας βρέθηκε η σορός του Χανιώτη δημοσιογράφου, Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Brighton, το σώμα του άτυχου δημοσιογράφου, που πέθανε την 1η Απρίλιου 2013 στην Αγγλία και ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα, έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr η ενημέρωση της βρετανικής αστυνομίας συνεχίζει με την αναφορά ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Πέπλο

μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ο Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το newsletter του ιδρύματος.

Το newsletter για τη μνήμη του Ξεκουκουλωτάκη, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή δύο μήνες μετά το θάνατό του, δεν κάνει αναφορά στα αίτια, εγείροντας ερωτήματα. Το κείμενο απλά εκθειάζει τη δουλειά του Χανιώτη δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι μόνο μετά το χαμό του φάνηκε πόσο πολύτιμη ήταν η εργασία του και η προσφορά του στο ίδρυμα.

Ο 41χρονος δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί σε επικοινωνία του με τον θορυβημένο Θοδωρή Ρουσόπουλο ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση, δημιουργώντας τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργαζόταν ως International Officer στον φορέα UNISOR που έχει αντικείμενο την απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία ενώ στις αναφορές φαίνεται να είχε και εργασιακή σχέση και με το School of Pharmacy and Biomolecular Sciences.

Μετά από 5 χρόνια ήρθε η αινιγματική ανακοίνωση του πανεπιστημίου σχετικά με το θάνατό του κάτω από τραγικές συνθήκες και τις αναφορές κρητικών μέσων για δολοφονία του δημοσιογράφου.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Αναζητήσεις
ξεκουκουλοτακης
Τυχαία Θέματα