Νέα συγκρατημένη άνοδος στη Wall – Κέρδη στην Ευρώπη

Η δυναμική άνοδος της Wall Street στην αρχή της συνεδρίασης χάθηκε στο τέλος,  με τον Dow Jones να περιορίζει σημαντικά τα κέρδη του και τον Nasdaq να κλείνει αρνητικά. 

Το κλίμα χάλασε, όταν έγινε γνωστό πως γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα εκφράζουν αντιρρήσεις για ορισμένα μέτρα του νομοσχεδίου με το πακέτο μέτρων των 2 τρισ. δολ. για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Το σχέδιο θα πρέπει κατόπιν να εγκριθεί από τη Βουλή

των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, πριν το κείμενο σταλεί στο Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Dow Jones κέρδισε 495,64 μονάδες – 2,39% και έκλεισε στις 21.200,55 μονάδες. Ο  S&P 500 κέρδισε 28,23 μονάδες – 1,15% στις 2.475,56 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 33,56 μονάδες – 0,45% κλείνοντας στις 7.384,30 μονάδες.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard δήλωσε την Τετάρτη ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει με ισχυρό ρυθμό μέχρι το Φθινόπωρο μετά την τεράστια υποχώρηση της δραστηριότητας το πρώτο εξάμηνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Bullard σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα γνωρίσει μια “άνευ προηγουμένου” αποδυνάμωση το β’ τρίμηνο του έτους, καθώς δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν για να προστατευτούν ζωές.

Μέχρι τον Ιούλιο, μπορεί να υπάρξει μια “μεταβατική” περίοδος με ορισμένες επιχειρήσεις να ανοίγουν και πάλι, ενώ άλλες θα παραμένουν κλειστές. Μέχρι τον Οκτώβριο, ενδεχομένως να ξεκινήσουν και πάλι εργασίες σε έργα που καθυστέρησαν το προηγούμενο διάστημα, οδηγώντας σε μια έκρηξη της δραστηριότητας που θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το 2021, εκτίμησε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο Bullard δήλωσε ότι η οικονομία είναι τώρα σαν ένα αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο που μόλις μπήκε σε περιοχή όπου εκτελούνται εργασίες. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιβραδύνει προκειμένου να περάσει τις στροφές και τα εμπόδια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μηχανή του.

Ισχυρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο τα πακέτα στήριξης

Keywords
Τυχαία Θέματα