Νέα επένδυση 35 εκατ από την Veridos Ματσούκης Α.Ε

Σε ειδική τελετή σε κεντρικό ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της εταιρίας Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Με τη νέα πτέρυγα, βάζουμε ένα λιθαράκι στο να καταστεί η χώρα μας επιχειρηματικός κόμβος και κέντρο καινοτομίας, τόνισε ο κος Ευθύμιος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Όπως είναι γνωστό, η εταιρία Veridos Ματσούκης Α.Ε., είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ελλάδα

και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που παράγει ταξιδιωτικά έγγραφα με τα υψηλότερα στάνταρντ ασφαλείας και προσφέρει σε δεκάδες χώρες και σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες ασφαλή διαβατήρια, ταυτότητες, κάρτες πολίτη, κάρτες για πρόσφυγες και μετανάστες, άδειες οδήγησης. Όλα  διαθέτουν εκείνα τα στοιχεία που τα προστατεύουν απο παραχαράκτες που επιβουλεύονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο κος Ευθύμιος Ματσούκης υπογράμμισε, ότι η Veridos Ματσούκης Α.Ε. διαθέτει την μοναδική ιδιωτική εγκατάσταση για την προσωποποίηση καρτών με τεχνολογία ψηφιακής εγχάραξης (laser engraving). Και δεν χρειάζεται να κάνει ούτε ένα ευρώ εισαγωγές εκτός από τον μικροεπεξεργαστή (microchip).

Η νέα μονάδα, σημείωσε με έμφαση ο κος Ευθύμιος Ματσούκης, μετά από ένα γραφειοκρατικό Γολγοθά τέθηκε σε λειτουργία με άλλους 100 νέους  εργαζόμενους -φτάνοντας συνολικά τους 300 – με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και με την υψηλότερη πιστοποιήση που υπάρχει στο τομέα της παραγωγής εγγράφων ασφαλείας.

Η επένδυση για τη νέα πτέρυγα ήταν ύψους 35 εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία προήλθαν από την στήριξη της μητρικής εταιρίας Veridos και από την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 11 εκατομμύρια.

Είμαστε υπερήφανοι κατέληξε ο κος Ευθύμιος Ματσούκης για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μας δεκάδες κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, για λογαριασμό των οποίων παράγουμε τα έγγραφα ασφαλείας, και είμαστε περήφανοι που όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα, φυσικά πάντα με στήριξη, εμπιστοσύνη και αγαστή συνεργασία που έχουμε με τη μητρική εταιρία Veridos.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας κος Hans Wolfgang Kunz, τόνισε: «Σήμερα, αυτό που πριν από μερικά χρόνια σχεδιάζαμε στην αρχή επί χάρτου έγινε πραγματικότητα. Η νέα πτέρυγα της Veridos Ματσούκης Α.Ε. δουλεύει ήδη full speed με τις υπερσύγχρονες υψηλής τεχνολογίας μηχανές της,  με την προσθήκη άλλων 100 εργαζόμενων και συγκεντρώνοντας την παραγωγή των ταξιδιωτικών εγγράφων ασφαλείας από την Ευρώπη και τις 4 γωνίες του πλανήτη.

Είμαστε ευτυχείς γιατί με αυτό τρόπο βάζουμε και εμείς ένα μικρό, αλλά σημαντικό πιστεύουμε, λιθαράκι προς την εξέλιξη της Ελλάδας σε ζωντανό κέντρο υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη. Και εκφράζουμε ακόμα μια φορά την ευγνωμοσύνη μας προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που υποστήριξε και υποστηρίζει αυτό τον στόχο μας.»

Ο κος Kunz υπογράμμισε ότι: «η παραγωγή εγγράφων ασφαλείας δεν είναι δουλειά σαν όλες τις άλλες και αυτό επειδή είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την ασφάλεια των πολιτών, της ζωής τους, των περιουσιών τους, των δικαιωμάτων τους».

Αυτή η δουλειά, συνέχισε ο κ. Kunz απαιτεί  τεχνική αρτιότητα, συνεχή έρευνα των τεχνολογικών δεδομένων και εξελίξεων, υψηλή προσήλωση, αυστηρές προδιαγραφές, γνώση της αγοράς και κυρίως,  εμπιστοσύνη.  Όταν λέμε ότι η εμπιστοσύνη είναι η δουλειά μας, μπορείτε να το πάρετε ως δέσμευση προς την Αθήνα και την Ελλάδα. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται τα προϊόντα μας, και το ίδιο κι εμείς επενδύοντας στην Ελλάδα» και πρόσθεσε:  «Το μυστικό της  αδιάκοπης επιτυχούς πορείας μας είναι ότι έχουμε καταφέρει να συνδιάσουμε τη μακροχρόνια εμπειρία, τη γερμανική τεχνολογία και την ελληνική τεχνική και να εντάξουμε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα παγκόσμιο όραμα για πιο ασφαλείς κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κος Κωνσταντίνος Μαραγκός, υπογράμμισε ότι το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ μίας ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας και μίας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, έτσι όπως αποτυπώθηκε στη περίπτωση της Veridos Ματσούκης Α.Ε., αποτελεί ένα πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υλοποίηση της επένδυσης για τη νέα πτέρυγα υπογράμμισε ο κος Μαραγκός, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για νέες επενδύσεις.

Ο κος Μαραγκός επεσήμανε τρία σημεία που πιστοποιούν ότι:

Οι γερμανικές επενδύσεις δηλώνουν σταθερά παρούσες στη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας.Οι γερμανικές επιχειρήσεις στηρίζουν παραγωγικές μονάδες με επίκεντρο την καινοτομία και την τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών.Οι ελληνογερμανικές σχέσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα, όπως διαπιστώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό, παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εντατικοποίησης.

Ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Γερμανίας έγινε με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επενδυτικού Φόρουμ, που πρόκειται να υλοποιήσουν από κοινού η Ελλάδα και η Γερμανία.

Βασικός στόχος του Επιμελητηρίου κατέληξε ο κος Μαραγκός,  είναι να επιμείνει στην πρώτη γραμμή δράσης, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων από το εξωτερικό.

Ο Επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα, κος Peter Jacobs, επεσήμανε, ότι η επένδυση για τη νέα πτέρυγα της Veridos Ματσούκης Α.Ε. ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσει project, τέτοιου είδους. Θα θέλαμε αντίστοιχα project να χρηματοδούμε, γιατί ενισχύουν υγιεί επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, αυξάνουν τις θέσεις εργασίας και είναι καινοτόμες αναπτύσσοντας και αξιοποιώντας την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα