Μυτιληναίος: Νέα σελίδα στην Ενέργεια με επένδυση 300 εκατ. ευρώ-Εγκαίνια σήμερα από Μητσοτάκη

Η μεγάλη νέα επένδυση της Mytilineos που σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας, στηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας ακκά και την απασχόληση, θεμελιώνεται σήμερα στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου Βοιωτίας στο Δίστομο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος ισχύος 826 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο. Τη νέα
μονάδα θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νέα επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να αναδείξει το ενεργειακό κέντρο της Mytilineos σε ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα με συνολική ισχύ 1428 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Επίσης η νέα μονάδα με εγκατεστημένη ισχύ 826MW είναι η μεγαλύτερη στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα  με μια από τις μεγαλύτερες θερμικές αποδόσεις (σχέση κατανάλωσης αερίου προς παραγόμενη ενέργεια) στην Ευρώπη (63%).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι η πιο καινούρια αλλά και η πιο αποδοτική μονάδα συνδυασμένου κύκλου στην Ευρώπη, σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή για το φυσικό αέριο, με δεδομένο ότι είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.

Ο Τομέας Έργων EPC – METKA θα υλοποιήσει το έργο αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει σε δεκάδες σταθμούς συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα