Μυτιληναίος: Μεγάλη επιτυχία για το ομόλογο 500 εκατ. ευρώ – Στα 1,9 δισ. οι προσφορές, στο 2,5% το επιτόκιο

 Ισχυρή ήταν η ζήτηση για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ του Μυτιληναίου, με το ποσό να υπερκαλύπτεται σχεδόν κατά 4 φορές, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,5%.

Ειδικότερα, αν και το αρχικό επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο αξίας 500 εκατ. ευρώ, της Μυτιληναίος, διαμορφώθηκε αρχικά στο 2,75%, το βιβλίο προσφορών έκλεισε με το επιτόκιο της τελικής τιμολόγησης να διαμορφώνεται στο 2,5%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνή χαρτοφυλάκια ήταν μεγάλο, με τις

προσφορές να διαμορφώνονται στα 1,9 δισ. ευρώ, ή περίπου 4 φορές το ποσό που ζητούσε ο όμιλος.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Οι ομολογίες οι οποίες θα διαπραγματεύονται στην αγορά του Λουξεμβούργου αναμένεται να λάβουν αξιολόγηση “ΒΒ-” από την S&P και ανάλογη με αυτήν που έχει θέσει ο οίκος για την Ελλάδα, ενώ η Fitch θα τις βαθμολογήσει με “ΒΒ”, ένα σκαλοπάτι υψηλότερα από το rating της χώρας και στα ίδια επίπεδα με αυτά που βαθμολογεί την εταιρεία.  Όπως επεσήμανε η Fitch σε πρόσφατο report, η αξιολόγηση της Μυτιληναίος υποστηρίζεται από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις χαμηλού κόστους μεταλλουργικές δραστηριότητες καθώς και από την ισχυρή και συνεχώς ενισχυόμενη θέση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρει ένα “μαξιλάρι” έναντι της μεταβλητότητας των ταμειακών ροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα