“Μήδεια” η σοσιαλίστρια! Φως, νερό, τηλέφωνο – Πολιτικός αχταρμάς

Η “Μήδεια” που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κρατά εκατοντάδες νοικοκυριά στην ομηρεία της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, αποκάλυψε το πολιτικό της πρόσωπο: Είναι…σοσιαλίστρια!

Πρώτον, γιατί η ομηρεία αφορά κυρίως περιοχές όπου ζουν …μπουρζουά και στη πλειοψηφία τους ευκατάστατοι άνθρωποι.  Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη, Νέα Ερυθραία.

Δεύτερον, γιατί έδωσε μια μοναδική ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ

να σηκωθεί από το καναβάτσο που τον είχε στριμώξει ο Μητσοτάκης και να βρει ακροατήριο στο λόγο του περί “ανίκανου επιτελικού κράτους α-Χ-ρίστων”.

Η αντίδραση της κυβέρνησης, η αναμενόμενη: Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε απόλυτα, ΑΛΛΑ η χιονόπτωση συγκαταλέγεται στις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών και προκάλεσε την πτώση εκατοντάδων δέντρων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, έχουμε ιστορικές υποεπενδύσεις (150 εκατ. το έτος) άρα ελλείψεις σε υλικά όπως στύλοι (εκκρεμότητες αναγκών για 45.000 στύλους), έχουμε  προσωπικό με μέσο όρο ηλικίας 59 έτη, το χιόνι σε όλη την Ελλάδα δεν επέτρεψε μεταφορά προσωπικού για ενισχύσεις…

Αλλά και η αντίδραση των Δημάρχων η αναμενόμενη: Κάναμε ότι μπορούσαμε, οι καταστάσεις ήταν ακραίες…

Μέσα στα όσα ακούστηκαν, ήταν η κόντρα κυβέρνησης με τον Περιφερειάρχη, η κόντρα του Περιφερειάρχη με Δημάρχους (οι κεντρικοί δρόμοι ανήκουν στην Περιφέρεια αλλά οι μικροί στους Δήμους…), οι κόντρες για το αν κλαδεύτηκαν και από ποιον τα δέντρα όταν έπρεπε και ων ουκ έστι αριθμός παρα-φιλολογίας και παρα-πολιτικής.

Φτάσαμε στην αθλιότητα να είναι πρώτο θέμα ένας καφές take away που πήρε ο …ανάλγητος και …ανέμελος Μητσοτάκης περνώντας πρωί από το Da Capo στο Κολωνάκι για να πάει στο γραφείο του με τα πόδια και να υπάρχει επ’ αυτού η επίσης ανόητη απάντηση “και ο Τσίπρας έπαιζε το πρωί χιονιές με τα παιδιά του και ανέβασε φωτο στο διαδίκτυο”…

Τελικά, κανένας από τις εξουσίες δεν έχει καταλάβει ότι τον πολίτη, είτε είναι πλούσιος, είναι είναι φτωχός, δεν τον ενδιαφέρει αν τα δέντρα που έπεσαν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου ή του δασαρχείου, αν το πεζοδρόμιο ανήκει στον Δήμο μόνο για την καθαριότητα ή αν ο μικρός δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια ή όχι, με αρμοδιότητα άλλου για τις κολώνες της ΔΕΗ. Τον ενδιαφέρει, αφού πληρώνει ΔΕΗ και Δημοτικά Τέλη να έχει φως, νερό, τηλέφωνο.

Τόσο απλά.

ΥΓ1: Να πούμε όλοι ένα ευχαριστώ σε όσους δούλεψαν μέρα νύχτα για την αποκατάσταση των βλαβών και κυρίως στους εναερίτες, που μέσα στο χιόνι σκαρφάλωσαν στους στύλους για να έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα.

ΥΓ2: Διάβασα ότι για να γίνουν υπόγεια τα καλώδια της ΔΕΗ χρειάζεται κοντά ένα ΕΣΠΑ, 18 δισ. ευρώ. Ενδιαφέρον.

ΥΓ3: Μιας και ο χιονιάς πήρε την ονομασία Μήδεια, ευκαιρία να μάθουμε πια είναι αυτή η κυρία…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Η ΜΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια είναι κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Ιδυίας ή Εκάτης. Από τη θεία της, Κίρκη, είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, την οποία χρησιμοποιούσε σ’ όλη τη ζωή της.

Όταν ο Ιάσονας, αρχηγός της Αργοναυτικής εκστρατείας, έφτασε στην Κολχίδα, η Μήδεια τον ερωτεύτηκε και έθεσε στη διάθεσή του όλα τα μέσα της τέχνης της, ώσπου ο ήρωας να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο δέρας. Ύστερα απ’ αυτό ακολούθησε τον εραστή της και για να αργοπορήσει τον Αιήτη, ο οποίος τους καταδίωκε, τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του. Ο πατέρας τότε εγκατέλειψε την καταδίωξη και επιδόθηκε στην περισυλλογή των μελών του σφαγμένου παιδιού του.

Στην Ιωλκό αργότερα, ο Ιάσονας την παρακάλεσε να εκδικηθεί τον Πελία, φονιά του πατέρα και του αδελφού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Η Μήδεια τότε έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο. Μετά την καταδίωξη του ζεύγους των εραστών από το γιο του Πελία, Άκαστο, κατέφυγαν στην Κόρινθο, όπου έζησαν για ένα διάστημα ευτυχισμένοι, μέχρις ότου ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια και πάλι χρησιμοποίησε τα μαγικά της φίλτρα για να εκδικηθεί την αντίζηλή της. Της έστειλε δηλητηριασμένο χιτώνα σαν δώρο για το γάμο της, ο οποίος έβγαζε φλόγες και την έκαψε.

Η εκδίκησή της όμως δε σταμάτησε εδώ, αλλά έφτασε στο πιο αποτρόπαιο έγκλημά της. Σκότωσε τα δύο της παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα, ανέβηκε μετά σ’ ένα άρμα που το έσερναν φτερωτοί δράκοντες και έφτασε στην Αθήνα, όπου ενώθηκε με τον Αιγέα και απέκτησε το Μήδο. Προσπάθησε όμως να δηλητηριάσει το Θησέα κι έτσι ο Αιγέας την έδιωξε κι εκείνη κατέφυγε κοντά στο γιο της, Μήδο, στην Ασία, στη χώρα που από το όνομά της ονομάστηκε Μηδία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα