Μετανάστες έφυγαν κολυμπώντας από Τουρκία για τη Χίο!


Επιχείρηση εντοπισμού τριών μεταναστών, οι οποίοι υποτίθεται ότι ξεκίνησαν κολυμπώντας από την Τουρκία για τη Χίο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος και του Καρφά της Χίου.

Η επιχείρηση, στην οποία μετέχουν σκάφη του λιμενικού Χίου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και το σούπερ πούμα, που εδρεύει στη Χίο, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, 20 Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, την σχετική πληροφορία έδωσε στο

λιμεναρχείο Χίου γιατρός που εργάζεται σε μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ λίγο αργότερα Αιγύπτιος που βρίσκεται στη Χίο έδωσε με την σειρά του την ίδια πληροφορία μέσω του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Αμέσως το λιμεναρχείο Χίου κινητοποίησε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ενώ ακολούθησε η έξοδος προς την περιοχή ταχύπλοου και ενός ακόμα σκάφους του λιμενικού. Επίσης, απογειώθηκε και συμμετέχει στις έρευνες και το σούπερ πούμα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων και η τουρκική ακτοφυλακή, καθότι η νησίδα Πάσπαργος βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες εντοπισμού και από την Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα