ΚΥΠΡΟΣ – ΣΑΡΡΗΣ: «Αποκλείεται το ”κούρεμα” καταθέσεων»

10:21 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εκπρόσωποι της οποίας αρχίζουν σήμερα το πρωί τις συναντήσεις τους στην Κύπρο, χαράχθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Αισθανόμαστε όλοι ότι είμαστε μέρος μιας ομάδας, η οποία έχει σηκώσει πάνω τα μανίκια της για να εργαστεί και ξέρουμε ποιες είναι οι πόρτες-κλειδιά τις οποίες πρέπει να προσεγγίσουμε», δήλωσε

ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, μετά τη σύσκεψη.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως έγινε η επεξεργασία ορισμένων κινήσεων σε πολιτικό επίπεδο, τα οποία θα υποβοηθήσουν, ώστε η έκβαση αυτών των συνομιλιών να είναι όσο το δυνατό πιο θετική για την κυπριακή πλευρά. «Προσβλέπουμε να εντατικοποιήσουμε τις συνομιλίες με σκοπό μέχρι το τέλος του μηνός να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι θέματα «κουρέματος» καταθέσεων δεν είναι στο τραπέζι, κάτι το οποίο υπογράμμισε, όπως είπε, και στις Βρυξέλλες. «Δεν είναι θέματα τα οποία είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και επομένως, κάθε αναφορά σε αυτά τα θέματα δεν είναι καθόλου βοηθητική», σημείωσε.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι έχουν επεξεργαστεί λεπτομερείς αντιπροτάσεις σε ορισμένες ιδέες, οι οποίες έχουν βγει στην επιφάνεια από την τελευταία φορά που έγιναν διαπραγματεύσεις με την τρόικα στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα