Κορωνοϊός: 306 κρούσματα – 165 Αττική – Στους 100 οι διασωληνωμένοι – Πέντε θάνατοι

Μειωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονται τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 306 νέα, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Παράλληλα, καταγράφηκαν 5 ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 436.

Το στοιχείο πάντως που συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς αυξήθηκαν κατά δύο σε σχέση με την Παρασκευή και πλέον ανέρχονται σε 100.

Τα κρούσματα

30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν
στις πύλες εισόδου της χώρας2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο165 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 37 συνδέονται με γνωστές συρροές11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε Ζακύνθου2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε Ηρακλείου27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς1 κρούσμα στην Π.Ε Κέας-Κύθνου3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα στην Π.Ε Φλώρινας6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22.078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Από αυτά, 3.245 (14.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.002 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

100 διασωληνωμένοι

Στο μεταξύ, 100 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.

Από αυτούς, 29 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

238 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πέντε νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε πέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 436 θανάτους συνολικά στη χώρα. 161 (36.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.  

Keywords
Τυχαία Θέματα