Κορωνοϊός – Κικίλιας: Το ΕΣΥ αντέχει -Η Ελλάδα θα σωθεί με γενναίες αποφάσεις

To Eθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα αντέχει παρά την μεγάλη πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, με φόντο τα 2152 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο κ. Κικίλιας είπε πως το ΕΣΥ πιέζεται παντού «όμως αντέχει, είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν». «Αυτόν τον χειμώνα η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά γενναίες αποφάσεις» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας

αναφέρθηκε στην ιστορία του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως πρόκειται για συνέχεια του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο ΕΟΔΥ είναι ένα παράδειγμα ενός κομματιού του Δημοσίου που φαίνεται σε καιρούς κρίσης λειτουργεί με επιτυχία», τόνισε. Στόχος του ΕΟΔΥ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Παρουσιάζοντας τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας τόνισε:

Δημιουργήθηκε υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο και θάλαμος επιχειρήσεωνΕξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑΣυγκροτήθηκαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας Ειδικού ΣκοπούΔημιουργήθηκε ειδικό λογισμικό για τη διαχείριση των ΚΟΜΥ και για τη διασύνδεση των αποτελεσμάτων με το Ενικό Μητρώο COVIDΠροσλήφθηκαν 947 γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί, διοικητικοί και στατιστικοί.

Ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιηθεί 17.630 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 2.200.000 τεστ κορωνοϊού, μοριακά και rapid.

Keywords
Τυχαία Θέματα