Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη και το «σόου» Καμμένου (βίντεο)

Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να εγκαλεί τον Αλ. Τσίπρα για το «σόου» του Πάνου Καμμένου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Θεωρώ και θέλω να πιστεύω,

άθελά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέπεσε σε ένα ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο, αλλά απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις. Συνέκρινε τον μέχρι χθες Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Και αυτό είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου και ζητώ να ανακαλέσει» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Δεν σας επιτρέπω κ. Μητσοτάκη να προσβάλλετε έναν άνθρωπο που από το 1976 έχει υπηρετήσει με υψηλό δημοκρατικό φρόνημα, με αίσθηση ευθύνης τη σημαία, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τη Δημοκρατία με τον στρατηγό πραξικοπηματία της χούντας. Η μόνη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι και οι δύο κατάγονται από το Ρέθυμνο. Αλλά εσείς μας λέγατε ότι ο Λαμπράκης είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεχάσει και τώρα θυμηθήκατε τον στρατηγό Σπαντιδάκη, τον πραξικοπηματία, για να τον συγκρίνετε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε:

«Μέσα στον πανικό σας κ. Τσίπρα προφανώς δεν καταλάβατε καν αυτό το οποίο είπα. Ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός ο οποίος ανέλαβε θέση υπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν πράγματι ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Αυτό το είπα διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ως αξιωματικό. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχθηκε την πρότασή σας να γίνει υπουργός Εθνικής Αμυνας και το λέω δημόσια. Αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς και εσείς θα έπρεπε να έχετε γνώση της μεγάλης ιστορικής βαρύτητας αυτής της επιλογής σας. Μην μου ξανακάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων».

Μάλιστα, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο και τον Ευάγγελο Αποστολάκη να ενημερώσουν «πόσο στοίχησε αυτό το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών που πέρασαν πάνω από στρατόπεδο για να αποδώσουν τιμή, στον κ. Καμμένο που πήρε το ελικόπτερο για να πάει στα Ιμια».

«Δέχομαι την μερική ανάκληση της αιχμής απέναντι στο πρόσωπο. Πρέπει να γνωρίζετε όμως κ. Μητσοτάκη ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις του τόπου μας έχουν υψηλό φρόνημα και ότι σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορεί να παίζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις. Διότι το μήνυμα της επιλογής του ναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας είναι ένα μήνυμα ισχυρό απέναντι σε αυτούς που απειλούν την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας μας. Ένα μήνυμα ότι όλοι οι Ελληνες απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας θα έπρεπε να είναι και θα είναι ενωμένοι. Και λυπάμαι που αυτό δεν το καταλάβατε κύριε Μητσοτάκη», ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα