Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – αντιπολίτευσης για τη θητεία Γαβρόγλου στον στρατό

11:34 7/8/2017 - Πηγή: BankWars

Αφορμή για νέα σκληρή κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για τη στρατιωτική θητεία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η θύελλα έχει προκληθεί από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο κ. Γαβρόγλου είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μη στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο

εξωτερικό για σπουδές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «παρότι υπήρξε τέκνο της ελληνικής Διασποράς που παραδοσιακά γαλουχεί τα παιδιά της με σεβασμό απέναντι στα σύμβολα της πατρίδας, ο Κώστας Γαβρόγλου, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησαν για αντίφαση στα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα, σε δηλώσεις του για να υποστηρίξει το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση, είχε πει ότι «στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι», την ίδια ώρα που ο ίδιος απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

ΝΔ: Ας πάψει, τουλάχιστον, να ταλαιπωρεί τις νεότερες γενιές

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι. Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα. Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ποτάμι: Ενας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού.

Λοβέρδος: Η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική

Ανακοίνωση για τα όσα υποστηρίζει στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας εξέδωσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας την «προκλητική». Όπως τονίζει «φτάνει να θεωρεί νίκη «την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας».

Η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:
«Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους. Αλλά η απάντηση του κ.Γαβρόγλου είναι προκλητική. Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας».

Η απάντηση Γαβρόγλου

«”Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.
Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους», αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου στην απάντησή του.

Και συνεχίζει: «Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της. Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα