Κόντρα στη Βουλή για Μ. Πετσίτη – ΔΕΠΑ – “Αλλα λόγια” από τους υπουργούς – ΝΔ: Καραμπινάτο σκάνδαλο

Με ξεκάθαρη καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑΛαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο» αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανοίγοντας την συνεδρίαση

παρουσίασε όλο το ιστορικό της υπόθεσης παραθέτοντας στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, την κυρία Βασιλική Θάνου, τον κ. Μανώλη Πετσίτη αλλά και τον Αρτέμη Αρτεμίου να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ και προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ως το μεγαλύτερο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαρακτήρισε την υποθεση ΔΕΠΑ ο Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σκανδάλων, όπως τα 600.000.000€ του διεθνούς αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», τα 10.000.000€ του Θριασίου, κ.ά. κι έθεσε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα, δίνοντας σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης οι Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουρης και Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξαν στην πρωτολογία τους ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ωστόσο απέφυγαν επιδεκτικά να αναφερθούν και να καλύψουν την δράση του κ. Μανώλη Πετσίτη και τις καταγγελίες για τις σχέσεις του με τον κ. Νίκο Παππά.

«Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης για να παραθέσει τους τέσσερις λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου:

«Σας κατηγορούμε:

1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE που έχει to 80% των χρεών στην ΔΕΠΑ. Βάλατε τον κ. Κιτσάκο που διώκεται για κακουργηματική απιστία

2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα

3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους

4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του αλλά με εντολές έξι υπουργών και αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί»

«Ως κερασάκι στην τούρτα προκύπτει η ιστορία Πετσίτη. Ενας πρώην συμμαθητής και συνεργάτης του κ. Ν Παππά και πρωταγωνιστής σε φωτο δίπλα στον Τσίπρα. Σύμφωνα με δηλώσεις Κιτσάκου την περιοδο 2016 – 2017 που γίνονταν διαπραγματεύσεις ο Μανώλης Πετσίτης επισκέπτεται την ΔΕΠΑ και τον Κιτσάκο ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι αξιοσημείωτο ότι την ίδια περίοδο αμείβεται μόνο από την ELFE με ποσά που φθάνουν 200 χιλ ευρώ. Φοβερή ανέλιξη καθώς το προηγούμενο επάγγελμά του απέφερε 5 χιλ ευρώ. Τι άλλο είναι ο Πετσίτης; Είναι φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ενός Κύπριου Σωτηράκη Παναγιώτου ο οποίος κατά σύμπτωση είναι διαχειριστής 2 οφ σορ του κ. Λαυρεντιάδη. Είναι επίσης συνεργάτης και συνεταίρος του Αρτέμη Αρτεμίου» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ως συμπέρασμα σημείωσε: «γύρω γύρω όλοι : Λαυρεντιάδης-Αρτεμίου-Παππάς και στην μέση ο Μανώλης. Αυτή είναι η κωμικοτραγική εικόνα» και πρόσθεσε «το σκάνδαλο ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη είναι αποδεδειγμένο καραμπινάτο σκάνδαλο . Είναι η κορυφή του παγόβουνου διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ. Ενας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα σκανδάλων: σύμβαση για Θριάσιο, μεταναστευτικό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μυστικά κονδύλια και Σόρος. Όλα αυτά συμβαίνουν με κυβέρνηση που παριστάνει τον αρχάγγελο κάθαρσης. Δεν μπορείτε να καλύπτετε με την σιωπή πρακτικές που εκθέτουν την διαδρομή σας και το κόμμα σας».

Άδωνις: Στο Ειδικό Δικαστήριο με την ηρεμία σας θα εξηγήσετε ό,τι είναι να εξηγήσετε

Ακολούθως ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε «θα πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Η σκευωρία της Νοβάρτις έγινε με ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμία σας θα εξηγήσετε ό,τι είναι να εξηγήσετε».

Μανιάτης: Η υπόθεση ΔΕΠΑ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Κατά την τοποθέτησή του, ο Γιάννης Μανιάτης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ότι προσπαθεί να σφετεριστεί τα έργα που ο ίδιος πολεμούσε. Τον αγωγό EastMed, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, τη Μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας, κ.ά.

Ο Γ. Μανιάτης έθεσε τα εξής ερωτήματα

1η Ερώτηση: Πρόκειται για σκάνδαλο ή όχι;

Απάντηση: α) Στις αρχές του 2018, μπουκάρισε η οικονομική αστυνομία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και κατέσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προγράμματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, κ.λπ., β) ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Διευθύνοντος Συμβούλου και γ) αντικαταστάθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος από την κυβέρνηση.

Άρα, η απάντηση στην ερώτηση αν πρόκειται για σκάνδαλο, είναι ότι σαφέστατα πρόκειται για κραυγαλέο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

2η Ερώτηση: Ποιος είναι ο κατηγορούμενος σ’ αυτό το σκάνδαλο;

Απάντηση: Κατηγορούμενος είναι ο κ. Κιτσάκος, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ELFE του κ. Λαυρεντιάδη, που διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως Δ/νων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ, δηλ. στην εταιρεία στην οποία χρωστάει τα περισσότερα η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Ο διορισμός του κ. Κιτσάκου έγινε λίγες μόλις μέρες αφότου ο προηγούμενος Δ/νων Σύμβουλος, κ. Παλαιογιάννης, είχε αποστείλει στις 24.11.2015, legal notice ότι σε 7 εργάσιμες μέρες θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρεία λιπασμάτων ELFE.

1η “Σύμπτωση”: Αντικαθίσταται ο τότε Δ/νων Σύμβουλος, 3 μέρες αφότου έστειλε τη συγκεκριμένη προειδοποιητική επιστολή. Προφανώς, η μέθοδος της αντικατάστασης των ενοχλητικών από τους πρόθυμους, είναι μια γνωστή μέθοδος στο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Ερώτηση: Υπάρχει εμπλοκή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο;

Απάντηση: Προφανώς υπάρχει, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα 6 τουλάχιστον υπουργοί εμπλέκονται με ηλεκτρονικά μηνύματα και δημόσιες συνεντεύξεις του κατηγορημένου. Τα στοιχεία είναι τρανταχτά. Πολύ περισσότερο, με την εμπλοκή του κ. Πετσίτη, κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, φίλου και συμμαθητή του κ. Ν. Παππά, ο οποίος πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε εισόδημα 5.000€ και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εισόδημα 205.000€. Άρα, η καριέρα επί ΣΥΡΙΖΑ και με μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ρετσινιά, αλλά φαίνεται ότι είναι μια πολύ καλή υπόθεση.

2η “Σύμπτωση”: Ο κ. Πετσίτης αναλαμβάνει εκπρόσωπος της εταιρείας ELFE του κ. Λαυρεντιάδη και των διαφόρων offshore εταιρειών του. Αξιόπιστα ΜΜΕ, όπως το ΒΗΜΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το PROTAGON, κ.ά., αποκαλύπτουν σειρά αλληλουχιών ενεργειών και δράσεων. Επιπλέον, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πετσίτης αρχίζει να εκπροσωπεί το κυπριακό δικηγορικό γραφείο του κ. Αρτεμίου, δηλ. του δικηγόρου που είχε πάει μαζί με τον κ. Ν. Παππά το 2013 στη Βενεζουέλα, δήθεν για να προωθήσουν τις ελληνικές εξαγορές αγροτικών προϊόντων, αλλά στο ερώτημα που τέθηκε, η απάντησή τους ήταν: “Σιγά μην πήγαμε στη Βενεζουέλα, για να πουλήσουμε φασολάκια”. Προφανώς, πήγαν για κάτι πολύ πιο βαρύ.
3η “Σύμπτωση”: Μετά την ανταλλαγή των περίφημων βοσκοτόπων του κ. Καλογρίτσα, που θα τα αντάλλασε με μια τηλεοπτική άδεια, έχουμε πάλι ανταλλαγή ακινήτων. Συγκεκριμένα, γίνεται συζήτηση ανταλλαγής ακινήτων που έχουν εκτιμηθεί σε 9.000.000€, να ανταλλαγούν με χρέος 90.000.000€, δηλ. 10πλάσιο της αξίας!

4η Ερώτηση: Η δικαιοσύνη και η βουλή, από εδώ και πέρα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν;

Απάντηση: Προφανέστατα ναι. Είμαι βέβαιος ότι και η δικαιοσύνη θα εμπλουτίσει τη δικογραφία με όλα όσα έρχονται στην επιφάνεια και με ονόματα των υπουργών και θα ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία προς τη βουλή από τη στιγμή που θα υπάρχουν νομικές τεκμηριώσεις εκ μέρους και της δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής.

5η Ερώτηση: Μόνο αυτό το θέμα σχετίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΕΠΑ;

Απάντηση: Όχι. Με τη ΔΕΠΑ σχετίζεται και η αμοιβή των 150.000.000€ που πήρε η Shell, για να δώσει το 49% που κατείχε στις μετοχές της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ). Από το 2010 η Shell κάνει μια αποεπένδυση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου κατείχε μετοχές σε δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, κάτι που ήξερε όλη η αγορά. Από το 2010 ήθελε να φύγει και από την Ελλάδα, αλλά υπήρχε λόγος που η πατρίδα μας ήθελε έναν μεγάλο επενδυτή, όπως τη Shell, την ENI στη Θεσσαλονίκη, κ.ά. Εκείνη την εποχή, κυκλοφορούσε ευρέως στη ΔΕΠΑ ότι και με 50.000.000€ η Shell, αφού θέλει να φύγει γιατί είναι στο στρατηγικό κι εμπορικό της σχεδιασμό, μπορεί να φύγει.

Ερώτημα: Αληθεύει ότι υπάρχουν αξιολογήσεις για τίμημα όχι πάνω από 80.000.000€ και αντίθετα η κυβέρνηση από χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πλήρωσε τη συγκεκριμένη πολυεθνική με 150.000.000€; Μπορεί να αποδείξει ο υπουργός κ. Γ. Σταθάκης στο Σώμα ότι τα 150.000.000€ που δόθηκαν σε μια εταιρεία που εδώ και 8 χρόνια θέλει να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη επένδυση, ανταποκρίνονται πράγματι σ’ αυτό που έπρεπε να πληρώσει ο ελληνικός λαός ως τίμημα;

Αγωγός EastMed: Θυμηθείτε ότι τον αγωγό EastMed, ο κ. Τσίπρας και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, τον σαμποτάρισε, τον καταψήφισε και ήταν απέναντι του σε κάθε βήμα, όταν εμείς το 2013-2014 τον εντάσσαμε στα διευρωπαϊκά ενεργειακά προγράμματα κι εξασφαλίζαμε τη χρηματοδότησή του. Μας κατηγορούσατε ότι πρόκειται για ένα ανέφικτο έργο και ότι ρίχναμε δήθεν στάχτη στα μάτια του λαού. Τώρα, έρχεται προσωπικά ο κ. Τσίπρας και προσπαθεί να σφετεριστεί τα έργα που ο ίδιος πολεμούσε,. Τον αγωγό EastMed, τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, τη Μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την αναβάθμιση της Ρεβυθούσας.

ΔΕΣΦΑ: Αναρωτιόμαστε τόσο πολύ “καλή” διαπραγμάτευση επί ΣΥΡΙΖΑ; 130.000.000€ παραπάνω; Ξεχνάτε μια “λεπτομέρεια” που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει. Πόσο αποθεματικό είχε ο ΔΕΣΦΑ στο Ταμείο του το 2014; 50.000.000€. Πόσο αποθεματικό είχε ο ΔΕΣΦΑ το 2018 που πουλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ; 150.000.000€. Αυτή είναι η διαφορά. Μην επαίρεστε και μην περηφανεύεστε, γιατί και σ’ αυτό το θέμα κάνατε μια τρύπα στο νερό.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ, είπε ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι το αποθεματικό που είχε ο ΔΕΣΦΑ στο Ταμείο του το 2014 ήταν 50.000.000€, ενώ το 2018, που πουλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν 150.000.000€. «Μην επαίρεστε και μην περηφανεύεστε, γιατί και σ’ αυτό το θέμα κάνατε μια τρύπα στο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

Σταθάκης: Το σκάνδαλο ανήκει στη ΝΔ

Να αντιστρέψει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης επιχείρησε από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας πως «αν υπάρχει σκάνδαλο τότε ανήκει στην ΝΔ καθώς επι της δικής της θητείας αυξήθηκε το χρέος της ELFE προς την ΔΕΠΑ».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι υπήρχε σχέδιο ανταλλαγής ακινήτων ωστόσο έσπευσε να το χρεώσει στον πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κ. Κιτσάκο ενώ πρόσθεσε ότι το επίμαχο σχέδιο ακυρώθηκε από το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος που ενημέρωσε την κυβέρνηση πως τα ακίνητα Λαυρεντιάδη είναι δεσμευμένα.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης είπε πως η σημερινή σχέση της ΔΕΠΑ και ELFE ρυθμίζεται από δύο δικαστικές αποφάσεις. Πάντως, απέφυγε να αναφερθεί στην εμπλοκή Πετσίτη λέγοντας γενικά ότι δεν θα αναφερθεί σε «παρατρεχάμενους»

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του υπουργού Ενέργειας παρενέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα είπε προς την αντιπολίτευση «Κρίνετε σκόπιμο να συνεχίζουμε. Νομίζω ότι εξαντλήθηκε η συζήτηση. Αν δεν θέλετε καθίστε να ακούσετε κι αλλα».

Να καλωσορίσω την ΝΔ στον κόσμο των «σκανδάλων» του ΣΥΡΙΖΑ

«Προφανώς ο κόσμος των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της Siemens, του τριπλασιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης έρχεται εδώ να μας μιλήσει για το σκάνδαλο της σχέσης ΔΕΠΑ – ELFE» είπε αρχικά ο κ. Σταθάκης για α συνεχίσει «Ποιος αύξησε το χρέος των ΕΛΦΕ προς την ΔΕΠΑ που σήμερα χρωστούν 120 εκατ. ευρώ; Ηταν 40 εκατ. ευρώ το 2011. Το 2015 όταν παρέλαβε ο κ. Κιτσάκος ήταν 89 εκατ. ευρώ το πρωτογενές χρέος. Πόσο είναι οι τόκοι υπερημερίας που χρεώνει η ΔΕΠΑ στην ELFE; 7,2%. Τα 89 εκατ. ευρώ του 2015και 7,2% γίνονται 96 εκατ ευρώ. Το 2017 γίνονται 103 εκατ. ευρώ και το 2018 γίνονται 110 εκατ. ευρώ που είναι το χρέος των ΕΛΦΕ προς την ΔΕΠΑ και αφορούν την περίοδο διαχείρισης της σχέσης ΔΕΠΑ-ELFEτην περίοδο της ΝΔ. Το χρέος αυξήθηκε από το 2015 εως σήμερα ακριβώς 12 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το μεγάλο «σκάνδαλο» της ΔΕΠΑ – ELFE».

«Δεν θα ανοίξω διάλογο με τον κ. Κιτσάκο. Θα πω όμως τα πεπραγμένα βήμα – βήμα: Τον Οκτώβριο του 2015 υπάρχει η διαχείριση του θέματος και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει δεύτερο εξώδικο προς τα ELFE για τα δέοντα προτού η ΔΕΠΑ διακόψει την παροχή. Υπάρχει πρόθεση για λύση. Στο πλαίσιο αυτό έρχεται αι το φαντασιακό σκάνδαλο για τα περι ανταλλαγής ακινήτων που δεν πραγματοποιήθηκε. Γίνεται διυπουργική σύσκεψη να βρεθεί κάποιος τρόπος για να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρείας. Ο κ. Κιτσάκος στις 15.3.2016 επανέρχεται στο θέμα των ακινήτων. Το σχέδιο για συμψηφισμό χρεών προϋπάρχει από την προηγούμενη διοίκηση. Στις 28.7.2016 υπάρχει η παραλαβή εγγράφου από την Αρχή για το ξέπλυμα και άρα εμπλοκή του σχεδίου ανταλλαγής ακινήτων. Αρα δεν προλάβαμε να ξεκινήσουμε. Αρα τέτοιο σχέδιο είναι αδύνατο».

«Το 2017 αποφασίσαμε την αυστηροποίηση των μέτρων πληρωμής από τα ELFE προς την ΔΕΠΑ. Το 50%να πληρώνονται μετρητά και τα άλλα μεταχρονολογημένες επιταγές. Το ρεζουμέ αυτής της ιστορίας είναι λοιπόν μια τρύπα στο νερό. Την επόμενη αυτής της αυστηροποίησης προσφεύγουν τα ΕΛΦΕ στο δικαστήριο κατά της απόφασης της ΔΕΠΑ. Το δικαστήριο παίρνει 2 αποφάσεις. Το δικαστήριο. Ούτε η κυβέρνηση ούτε οι παρατρεχάμενοι, οι συμμαθητές και οι άλλοι. Η απόφαση λέει να συνεχίσει η ΔΕΠΑ να δέχεται μεταχρονολογημένες επιταγές και να μην κόψει την παροχή φυσικού αερίου. Ακυρώνει το Δικαστήριο τις δύο αποφάσεις αυστηροποίησης της κυβέρνησης. Εκ τοτε αρχίζει δικαστική διαμάχη» είπε ο κ. Σταθακης.

Παράλληλα υποστήριξε ότι απέλυσε τον κ. Κιτσάκο για λόγους που δεν σχετίζονται με την ELFE αλλά γιατί δεν κρίθηκε ικανός να ηγηθεί της προσπάθειας αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.

Δραγασάκης: Οι όποιες συζητήσεις ήταν στην σφαίρα των προθέσεων, δεν υπάρχει απόφαση –

Για απόπειρα δημιουργίας fake σκανδάλων κατηγόρησε την ΝΔ ο κ. Γιάννης Δραγασάκης προκειμένου όπως υποστήριξε «το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι έχει ζωτική ανάγκη να πάει σε εκλογές με λίστα σκανδάλων. Πρέπει να φτιάξει μια ισορροπία: από την μια τα πραγματικά σκάνδαλα και από την άλλη μια αντίρροπη εικόνα. Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε κάτι δικό σας θα βρούμε από κάτω».

«Το θέμα για την κυβέρνηση δεν ήταν ΔΕΠΑ. Ηταν εργαζόμενοι της ΕΛΦΕ και μιας παραγωγικής δραστηριότητας» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης για να συνεχίσει «Σε επίπεδο κυβερνητικό ασχοληθήκαμε όπως και με άλλες περιπτώσεις όπως Μαρινόπουλος. Πρόθεσή μας να βρεθεί λύση. Τέτοιες ενέργειες έγιναν και πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται. Εκείνο που μετρά είναι η θεσμικά έγκαιρη απόφαση. Για το θέμα δεν υπήρχε ποτέ απόφαση κυβερνητικού οργάνου. Αρα ακόμα και αν γίνονταν συζητήσεις ήταν στην σφαίρα προθέσεων που σημαίνει ότι η όποια ιδέα δεν είχε ωριμάσει».

Αναφορικά με την δική του εμπλοκή όπως τουλάχιστον την έχε περιγράψει ο κ. Κιτσάκος είπε «ο Κιτσάκος λέει ότι του ειπα πρόσεξε να μην κόψεις το ρεύμα και φρόντισε να μην ανέβει το χρέος. Και εσείς το ίδιο δεν θα λέγατε; Βάλατε το όνομά μου για να δείξετε ότι στην υπόθεση ενέχεται όλη η κυβέρνηση και μάλιστα ο αντιπρόεδρος. Ο κ. Γεωργιάδης κατάλαβα τι ονειρεύεται: ειδικά δικαστήρια ίσως και εξορίες»

Το συμπέρασμα του κ. Δραγασάκη για την υπόθεση είναι πως «Ως συμπέρασμα νομίζω ότι φάνηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και ερωτήματα προς διερεύνηση. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το νομικό κουβάρι της ΕΛΦΕ; Πως τα χρέη έφτασαν σε αυτό το επίπεδο;».

Φλαμπουράρης: Ο Πετσίτης δεν είναι φίλος του Τσίπρα, ήρθε στο γραφείο και έβγαλε φωτογραφία

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη επιχείρησε ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης στην Βουλή υποστηρίζontaw ότι ο Μανώλης Πετσίτης δεν βρέθηκε ποτέ στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου παρά μόνο ως… τουρίστας.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ για τις selfie υποστήριξε πως συμμετείχε μαζί με αρκετό κόσμο στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης του 2015.

«Αν είστε στο δρόμο και δίπλα σας περάσει κάποιος και σας βγάλει φωτογραφία ή έρθει κάποιος στο γραφείο και βγάλει φωτογραφία δεν θα ήταν ντροπή μου να το αναφέρω» είπε αρχικά ο κ. Φλαμπουράρης για να προσθέσει «Είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι φίλος του πρωθυπουργού ή του Φλαμπουράρη κάποιος που – όπως μου λένε –βρέθηκε δίπλα μας όταν κερδίσαμε το 2015 και έβγαλε φωτογραφίες».

Όταν δε, από τα έδρανα της ΝΔ του υπενθύμισαν τις φωτογραφίες που εμφανίζουν το συγκεκριμένο πρόσωπο στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Φλαμπουράρης εκνευρισμένος απάντησε «Ποιο πόντιουμ; Μην με εκνευρίζετε. Δεν καταλαβαίνετε τι λέτε; Όπως δεν καταλαβαίνετε το περιεχόμενο της ερώτησης. Δεν ξέρετε την ουσία. Απλά θέλετε να πείτε ότι είναι σκάνδαλο ότι κάνουμε και εμείς σκάνδαλα. Δικοί μας δεν έχουν περάσει ούτε απ έξω από τα δικαστήρια. Δικοί σας είναι από ισόβια έως 5 χρόνια. Εμείς θα συνεχίσουμε και να προστατεύουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να επιδιώκουμε οι εργαζόμενοι να ζουν με αξιοπρέπεια και να αναζητάμε τα σκάνδαλα που εσείς κάνατε και οδηγήσατε την χώρα στα βράχια. Δεν είναι δυνατόν ο λαός να ξεχάσει όσα κάνατε».

Keywords
βουλη, δεπα, δεπα, κοντρα, οφ σορ, το βημα, λαυρεντιαδης, χατζηδακης, υποθεση, συγκεκριμένο, βενιζελος, δραγασάκης, δραση, elfe, φωτο, τσιπρας, ελλαδα, συριζα, αλεξανδρουπολη, δηλ, εταιρεία, υπουργοι, offshore, μμε, βημα, καθημερινη, protagon, χρεος, shell, επα, θεσσαλονικη, igb, δεσφα, siemens, λύση, fake, εκλογες, μαρινοπουλος, σημαίνει, κινηση στους δρομους, διορισμος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, φορολογικη δηλωση 2011, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, δραγασάκης, οικονομικη αστυνομια, χωρες, το θεμα, αδεια, ακινητα, αστυνομια, βημα, δουλεια, θεμα, θριασιο, καθημερινη, καριερα, μμε, ονοματα, πλαισιο, σημερινη, σφαιρα, το βημα, φωτογραφιες, φωτογραφια, φωτο, protagon, shell, siemens, αγορα, αεροδρομιο, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, απλα, βενεζουελα, γινεται, γινονται, γραφεια, δευτερο, δεοντα, δεσφα, δηλ, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δωσει, δικτυα, εγινε, εγγραφο, εδρανα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εργα, εξι, εξωδικο, εποχη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ιδεα, ιδια, ιδιο, η καθημερινή, υπολογιστες, υποθεση, ηρεμια, ηθικο, εικονα, ισορροπια, ιστορικο, καλογηρου, κυβερνηση, κηρυκας, κυρια, κλιμα, κομμα, λειτουργια, λύση, μαξιμου, ματια, μηνυματα, μπορειτε, μυστικα, νερο, νικο, ντροπη, ξερετε, ονομα, ουσια, οφ σορ, πετρα, προγραμματα, ρευμα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, σειρα, σιωπη, σωμα, σορος, σχεδιο, τι ειναι, τουρτα, αλυσιδα, ανηκει, elfe, fake, χωρα, igb, ηλεκτρονικα, μεθοδος, offshore, σημαίνει, θανου, ξεκινησε, ξεπλυμα
Τυχαία Θέματα