Τάφος των ψευτο-αριστερών ανθρωπιστών η Μόρια – Τους πήρε χαμπάρι και η Κομισιόν

15:27 9/1/2017 - Πηγή: BankWars

Κόλαφος με …γαλλική ευγένεια από την Ευρωπαική Επιτροπή για την κυβέρνηση, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, ΄με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Οι…αλχημείες και οι ΑΝΟΗΤΕΣ δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι …όλα βαίνουν καλώς, φαίνεται πως δεν περνάνε ούτε στους …κουτό- φραγκους.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, η Επιτροπή γνωρίζει πως η κατάσταση (στα κέντρα υποδοχής) είναι ανυποστήρικτη και πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι, πως η ευθύνη διασφάλισης

επαρκών συνθηκών διαβίωσης είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών και η Επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλει ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό.

Παράλληλα, η Ν. Μπερτό τόνισε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΜΟΡΙΑ

Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης. Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο, με μόνη «προστασία» κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί!
Από χθες, στο κάτω κάστρο της πόλης, μέσα στον πύργο, εγκαταστάθηκαν ξανά ομάδες Αφρικανών μεταναστών που διέφυγαν από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι με μεγάλες φωτιές προσπαθούν να ζεσταθούν. Μέσα δε στις πολεμίστρες τοποθέτησαν ξανά σκηνές για την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΑ-ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Σας λέω ότι το να μείνουν έστω λίγοι άνθρωποι, δηλαδή αν έχεις 10.000 ανθρώπους και κατόρθωσες κάπως να βολέψεις 9.000 και σου μείνανε 1.000 στις σκηνές, όσο και να προσπαθήσεις να ενισχύσεις τις σκηνές με επιπλέον καλύμματα και θερμαντικά σώματα, το πρόβλημα παραμένει, αλλά πάντα προσπαθείς να κάνεις 10, θα καταφέρεις τα οκτώ…» σχολίασε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον Σκάι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ

«Η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στη Μόρια είναι ωμός και αφτιασίδωτος σταλινισμός», σχολιάζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος τονίζει: «Η αλήθεια ωστόσο δεν αλλάζει και ας μην φωτογραφίζεται. Έχουν τους ανθρώπους να παγώνουν σε σκηνές θαμμένες στο χιόνι. Εκεί όμως θάφτηκε και ο ψευτοανθρωπισμός τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα