Κοινή “γραμμή” Φώφης- Παππά για την τροπολογία που ξεμπλοκάρει ο Ελληνικό…

Κοινή “γραμμή” απέναντι στην τροπολογία της κυβέρνησης που ξεμπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό φαίνεται πως τηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Ταυτόσημες οι επισημάνσεις της Φ.Γεννηματά και του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Παππά. (άσχετο:Δεν έχει εκλεγεί βουλευτής ο κ.Γαβρόγλου)

«Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει την τροπολογία της Κυβέρνησης, με την οποία αλλάζουν οι όροι του Νόμου και της συμφωνίας για την Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ.

Κοσμά», δήλωσε η Φ.Γεννηματά, προσθέτοντας με την ρύθμιση εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή, μια και προβλέπονται ευνοϊκότεροι για αυτόν όροι από τους ισχύοντες.

«Όταν οι όροι αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο, και “κατόπιν εορτής”, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και δίνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα διεθνώς. Πού θα το βρει το δημόσιο μπροστά του όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις», σημείωσε καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει το έργο με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

«Αντί αναπτυξιακής στρατηγικής, η ΝΔ ξεκίνησε τα δωράκια σε τραπεζίτες και ιδιώτες», υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, σε σχέση με την πρωτοβουλία της ΝΔ περί «ποινικής ασυλίας» στα τραπεζικά στελέχη και την τροπολογία για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, «πρώτον, προετοιμάζει την παροχή “ποινικής ασυλίας” σε τραπεζικά στελέχη σε αντάλλαγμα των απλήρωτων δανείων της. Δεύτερον, με την τροπολογία για το Ελληνικό, την κατάθεση της οποίας ζητούσε επίμονα ο όμιλος Λάτση, προσδοκώντας σε σκανδαλώδη εύνοιά του, αλλάζει το νόμο που διέπει τη συγκεκριμένη επένδυση και τον οποίο, όπως είχε δηλώσει στις προγραμματικές δηλώσεις, υποτίθεται ότι θα τηρούσε»,

Ο ίδιος τονίζει ότι «η πολιτική τους είναι απολύτως προβλέψιμη» και προσθέτει ότι «οι απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι για τη ΝΔ “νόμος”».

Τέλος, ο Ν.Παππάς υπογραμμίζει ότι «η τροπολογία για το Ελληνικό πρέπει να αποσυρθεί. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα