ΚΛΕΒΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ – “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ” ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Συναγερμός για ύποπτες περιπτώσεις ρευματοκλοπής χτυπά καθημερινά τους τελευταίους μήνες το αναπτυγμένο σύστημα μηχανοργάνωσης της ΔΕΗ στο Βόλο. Η αντιστοίχιση λογαριασμών παρόμοιων χρονικών περιόδων ενεργοποιεί το…
αλάρμ σε περιπτώσεις κάθετης μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας εξειδικευμένα συνεργεία τεχνικών να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για απόρροια πραγματικής εξοικονόμησης ή για… χέρι στο δίκτυο διανομής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν δύο ακόμη μικρές

επιχειρήσεις, αυτή τη φορά στην Αγριά, που παραβίασαν τον μετρητή ρεύματος στο κιβώτιο ακροδεκτών. Στον Εισαγγελέα Βόλου οδηγήθηκε 42χρονη ημεδαπή, η οποία συνελήφθη προχθές το πρωί ως προσωρινά υπεύθυνη λειτουργίας καφετέριας, ενώ αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου η 45χρονη ιδιοκτήτρια, όπως και ένας 66χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου, κατηγορούμενος για το ίδιο αδίκημα.

Οι έλεγχοι στα δύο καταστήματα της Αγριάς διενεργήθηκαν από συνεργεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), διαπιστώνοντας παράνομη ηλεκτροδότηση.

Από το καλοκαίρι του 2008
Κατά την αυτοψία στην καφετέρια εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να προσδιορίσει την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που αφαιρέθηκε κατά το χρονικό διάστημα από τις 5 Αυγούστου 2010 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2012, λόγω διαφορετικού παρόχου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι από τις 26 Ιανουαρίου 2012 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2012 αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια 16.000 κιλοβατώρων, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας συνέλαβαν την 42χρονη, η οποία λειτουργούσε το κατάστημα, ενώ αναζητούνταν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Κλοπή ρεύματος διαπίστωσε αυτοψία, το ίδιο πρωί, σε εστιατόριο της Αγριάς, ιδιοκτησίας 66χρονου. Εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ εκτίμησε ότι αφαιρέθηκε ηλεκτρική ενέργεια περίπου 15.000 κιλοβατώρων, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ το χρονικό διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 5 Δεκεμβρίου 2012.

Ο ιδιοκτήτης αναζητούνταν στα όρια του αυτοφώρου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου.

Δεκάδες περιπτώσεις
Τις πρώτες δεκάδες ρευματοκλοπής έχουν ξεσκεπάσει τους τελευταίους μήνες συνεργεία τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ. Μέσα από εντατικούς και περιοδικούς ελέγχους βρίσκονται σε ένα διαρκές πλέον κυνήγι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της ρευματοκλοπής, που λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Τις κατευθύνσεις προς τις ύποπτες επιχειρήσεις δείχνει το σύστημα μηχανοργάνωσης, αλλά και οι καταμετρητές, που αναφέρουν στην υπηρεσία υπόνοιες για κλοπή. Η ΔΕΔΔΗΕ τρέχει για να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία από τα αυξημένα περιστατικά ρευματοκλοπής, αλλά και για να προλάβει τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις για ανθρώπινες ζωές.

Στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι τα κρούσματα δεν είναι τα επτά, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν λάβει δημοσιότητα μετά τις συλλήψεις ή τις αναζητήσεις των ιδιοκτητών από την Αστυνομία. Είναι δεκάδες ακόμη κρούσματα που έχουν εντοπιστεί, αλλά με κλοπή μικρότερων ποσοτήτων ηλ

Keywords
Αναζητήσεις
μειωτηρας ρευματος, μετρητης καταναλωσης ρευματος δεη
Τυχαία Θέματα