Κικίλιας: Στη ΝΔ κρατάμε χαμηλούς τόνους και μιλάμε για εθνική στάση

13:47 8/3/2018 - Πηγή: BankWars

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν αντέδρασε άμεσα σε πρώτο χρόνο στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών έκανε ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως δεν έχουν απαντηθεί ακόμη κάποια ερωτήματα που έθεσε η ΝΔ από την πρώτη στιγμή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANTENNA ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως η

Ελλάδα έχει ακόλουθο Άμυνας στην ‘Αγκυρα και πως θα έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να είναι στην Αδριανούπολη. “Έπρεπε η ελληνική Πολιτεία να τους εξασφαλίσει την καλύτερη εκπροσώπηση, είχαμε θέμα ακόμα και με τη μετάφραση. Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν στην Ελλάδα την ημέρα του περιστατικού, συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο. Δεν είδαμε τις πρώτες ώρες να γίνεται παράσταση στη συμμαχία. Αντίθετα, είδαμε προβλέψεις από κυβερνητικά στελέχη οι οποίες απέτυχαν όλες” είπε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως στους χειρισμούς της κυβέρνησης υπάρχει αντιφατικότητα και σίγουρα έλλειψη στρατηγικής. “Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, με την πρέπουσα εγκράτεια πρώτοι μιλήσαμε για εθνική στάση, χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αλλά η πολιτική πάντα κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ο τρόπος με τον οποίο κανείς προλαμβάνει είναι ανώτερος της θεραπείας και αυτό είναι ελεγκτέο σε ό,τι έχει να κάνει με την διοίκηση. Παρ’ όλα αυτά, σε ό,τι μας αφορά θα στηρίξουμε την εθνική γραμμή και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Και όταν θα επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας, θα έρθει η ώρα να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Επισήμανε δε πως με την εμπειρία του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζει ότι η δουλειά του ελέγχου των συνόρων για την παράνομη μετανάστευση, είναι δουλειά των συνοριοφυλάκων και της Ελληνικής Αστυνομίας. “Προτάσσουμε το να επιστρέψουν οι στρατιωτικοί μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πυγμή, με στρατηγική, με συγκεκριμένες κινήσεις, από αυτούς οι οποίοι αποφασίζουν” είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα