ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ γνώριζαν για το κλείσιμο – Η νεα ΕΡΤ ανοίγει τέλη Αυγούστου με 1200 υπαλλήλους

Ενα χρόνο προσπάθησε να βρει τρόπους για να εξυγιανθεί η δημόσια τηλεόραση και παρόλα αυτά δεν μπορούσε να γίνει καμία αλλαγή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον Βήμα FM, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για φορέα με δυσλειτουργία εκ θεμελίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο νέος φορέας, η επωνυμία του οποίου θα είναι «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε», θα απασχολεί 1.000 με 1.200 άτομα, ενώ όπως είπε έχει ήδη γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωση του.

Όσον αφορά το υπάρχον προσωπικό, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε ότι θα απολυθούν όλοι, αλλά ότι θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφερόμενος στη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κ.Κεδίκογλου υποστήριξε ότι τόσο ο κ.Βενιζέλος όσο και ο κ.Κουβέλης ήταν ενήμεροι και είχαν στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο από την περασμένη Κυριακή.

Ερωτηθείς σχετικά με της προθέσεις της αστυνομίας, δεδομένου ότι εντός του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ παραμένουν εργαζόμενοι, ο κ. Κεδίκολγου δήλωσε: «Πρέπει να διαφυλαχθεί η περιουσία της ΕΡΤ και το αρχείο της, γι’ αυτό έχουμε τον νου μας».

Όπως είπε, «η περιουσία της ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού, γι’ αυτό έχουμε τον νου μας, δε θα το αφήσουμε χύμα στο κύμα».

Ερωτηθείς τέλος εάν θα παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα, όπως του ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Είναι πολύ δημοκρατική πρακτική, τι να σας πω».

Keywords