Κατέρρευσε η φαντασίωση Καμμένου για τα CDS του Αντρίκου Παπανδρέου – Στο αρχείο η υπόθεση (video)

Κατέρρευσε άλλη μία …αντιμνημονιακή φαντασίωση του υπουργού Άμυνας, Πρέέδρου των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένου. Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για τα περίφημα CDS.

Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αρχειοθέτησε την υπόθεση που αφορούσε στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού

χρέους, την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Από την πολύχρονη έρευνα την οποία ξεκίνησε το 2010 ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Αντρίκου Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ακόμα, δεν διαπιστώθηκε με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.

Το 2012 ο Αριστείδης Κορέας είχε ζητήσει και αυτός την αρχειοθέτησης της υπόθεσης, κρίνοντας ότι οι καταγγελίες για τον Αντρίκο Παπανδρέου δεν στοιχειοθετούνται.

Όμως, δεν συμφώνησε ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που έδωσε παραγγελία να συνεχιστεί η έρευνα.

Δείτε τι έλεγε για την υπόθεση των CDS o πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μετέπειτα υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στον τότε παρουσιαστή της ΕΡΤ3 και μετέπειτα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη:

Keywords
Τυχαία Θέματα