Καρτέλ συναλλάγματος από 8 τράπεζες – Barclays, UBS, Credit Suisse, JPMorgan, Citigroup και RBS στο στόχαστρο

Επίσημη έρευνα εναντίον 8 τραπεζών ξεκίνησαν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας που έχουν «ενδείξεις» για συνεργασία με στόχο την χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

«Τα ανώτερα στελέχη και οι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις μίας υπόθεσης antitrust καθώς μπορεί να συνεπάγεται πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων» σχολιάζουν οι Financial Times.

Πρόκειται

για τις Barclays, UBS, Credit Suisse, Julius Baer, Zürcher Kantonalban, JPMorgan, Citigroup και Royal Bank of Scotland ενώ η σχετική ανακοίνωση των ελβετικών αρχών κάνει λόγο για συνεργασία στη χειραγώγηση «σημαντικών» συναλλαγματικών ισοτιμιών.

«Στις πιθανές ενέργειες περιλαμβάνονται οι ακόλουθες: ανταλλαγή εμπιστευτικών στοιχείων, γενικός συντονισμός των συναλλαγών με άλλους συμμετέχοντες της αγοράς σε προκαθορισμένα επίπεδα τιμών, συντονισμένες δράσεις για να επηρεαστούν τα WM/Reuters fix όπως επίσης και συντονισμός της πώλησης και αγοράς συναλλάγματος σε σχέση με συγκεκριμένα τρίτα μέρη».

Original article: Καρτέλ συναλλάγματος από 8 τράπεζες – Barclays, UBS, Credit Suisse, JPMorgan, Citigroup και RBS στο στόχαστρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα