ΚΑΙΡΟΣ-Έκτακτο δελτίο για καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Τρίτη

08:30 7/8/2016 - Πηγή: BankWars

Αύγουστος με αταιγίδες τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους μέχρι και τη Δευτέρα σεπολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και αναμένεται να εξασθενήσουν.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,

27 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 28 έως 32 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο μετά το μεσημέρι από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά του νομού περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα