Καιρός: Αραιές νεφώσεις και χαμηλή θερμοκρασία

Λίγες αραιές νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους σε

πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 6 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 7 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 17 βαθμούς, ενώ στη Νότια Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στο Καρπάθιο και στο Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στην έξοδο του Πατραϊκού τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες

Keywords
Τυχαία Θέματα