Ημερίδα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. – με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό κράτος) και την ΗΑΕΕ (Δεξαμενή Σκέψης – Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας) διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.30, στο κτήριο του ΕΒΕΑ,

αίθ. ΕΡΜΗΣ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφ.) ημερίδα με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία».

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν να παρουσιασθούν από εξειδικευμένους, σε κάθε αντικείμενο, ομιλητές, τα οφέλη που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων, το περιβαλλοντικό πλαίσιο, οι ευρωπαϊκές Οδηγίες και οι απαραίτητες τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων, το ρυθμιστικό πλαίσιο, οι κανόνες ασφάλειας και το φορολογικό καθεστώς γύρω από την εξόρυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων στη χώρα μας, καθώς και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ειδικότερα, αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», «Επιχειρηματική ανάπτυξη και οικονομικές προοπτικές», «Αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες», «Χρηματοοικονομικά εργαλεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα