Ιερά Σύνοδος: Θα προτείνει για τη Μ.Εβδομάδα λειτουργίες με κλειστές πόρτες – Μόνο παπάς, ψάλτης, νεωκόρος

09:57 1/4/2020 - Πηγή: BankWars

Με τηλεδιάσκεψη θα γίνει σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι Ιεράρχες θα συζητήσουν κυρίως την πρόταση που έκαναν για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Η πρόταση είναι να λειτουργήσουν οι ναοί με τον ιερέα, έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο, αλλά χωρίς πιστούς από την Κυριακή των Βαΐων και μετά. Παράλληλα, επιθυμούν και την μετάδοση των λειτουργιών μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, αλλά και livestreaming όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε έκκληση προς τους πιστούς να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και των συνανθρώπων τους. «Απευθύνω μια οφειλετική έκκληση προς όλους τους ευλαβείς πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα και τη συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα δε των ευαίσθητων και συμπαθών ευπαθών ομάδων πιστών», είπε ο Ιερώνυμος.

Η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, με την κυβέρνηση ωστόσο να τονίζει πως δεν πρέπει ο κόσμος να πάει στις εκκλησίες, για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Keywords