Ίδρυση νέων εταιρειών από το ΕΒΕΑ μέσα σε 3 ημέρες -Από τις ελεγκτικές οι Α.Ε

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλάζει δραστικά τον τρόπο σύστασης νέων επιχειρήσεων εισάγοντας διαδικασίες fast track που σχεδόν μηδενίζουν τον απαιτούμενο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνο Μίχαλο προκειμένου το Επιμελητήριο να ελέγχει

εντός τριών ημερών το αργότερο τις ηλεκτρονικές αιτήσεις σύστασης νέων εταιρειών. Σε αυτό το διάστημα θα αποστέλλει email στον ενδιαφερόμενο, το οποίο και θα αποτελεί το πράσινο φως. Αν εντός των τριών ημερών το Επιμελητήριο δεν απαντήσει με email έγκρισης για τον έλεγχο των στοιχείων, τότε η ηλεκτρονική αίτηση αποτελεί την άδεια σύστασης της εταιρείας.

Η παραπάνω διαδικασία θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες εταιρειών με εξαίρεση τις Ανώνυμες, στην περίπτωση των οποίων το βάρος για τις άδειες σύστασης ουσιαστικά περνά στις ελεγκτικές εταιρείες (PwC, Grand Thornton, EY, ΣΟΛ κ.λπ.). Ο ιδρυτής της Α.Ε. θα παραδίδει τον φάκελο με τα στοιχεία στην ελεγκτική εταιρεία, η οποία θα τον ελέγχει και θα εκδίδει σχετικό πιστοποιητικό. Η ελεγκτική εταιρεία θα είναι υπόλογη για την ορθότητα του ελέγχου και το πιστοποιητικό που θα εκδίδει θα αποτελεί την άδεια σύστασης εταιρείας.

newnoney

Keywords
Τυχαία Θέματα