Η ΝΔ αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής – Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συγκλήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος αποχωρώντας, η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέχει ενημέρωση για θέματα που ήταν εκτός της ημερησίας διατάξεως όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την Αλβανία αλλά και για το εάν ισχύουν όσα έχει πει στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Ο κ. Κουμουτσάκος

παράλληλα, ωστόσο, δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ταχθεί υπέρ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Από τις 16 Αυγούστου είχαν ενημερωθεί με επιστολή τα κόμματα για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, χωρίς ωστόσο να ζητήσει κανείς διεύρυνση της ατζέντας, σημειώνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στον απόηχο της αποχώρησης της ΝΔ, από τη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι δεν συμφωνούν με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και πρότεινε να διευρυνθεί το ΚΥΣΕΑ με περαιτέρω αρμοδιότητες.

#Now: FM @NikosKotzias chairs mtg of National Council on Foreign Policy / Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά pic.twitter.com/Vn7yqTVJ0B

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) September 12, 2018

Υπενθυμίζεται ότι θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα